1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. "Amacımız kalitemizi koruyarak dünyaya mal satmak"
"Amacımız kalitemizi koruyarak dünyaya mal satmak"

"Amacımız kalitemizi koruyarak dünyaya mal satmak"

Diko Marine Askeri Projeler Müdürü Cengiz Bayraktar, yaptıkları projeleri ve ARGE çalışmalarını Vira Haber’e anlattı.

A+A-

Türkiye genelinin tümüne iş yaptıklarını belirten Bayraktar, “Afganistan, Irak, İran gibi ülkelere satış yapıyoruz. Elektrikli su ısıtıcı imal edip satıyoruz. Hollanda, İsrail’e de satış gerçekleştirdik. UL Belgesine sahibiz. Başka sahip olan firma yok. Güneyimizdeki ülkeler bu sertifikayı önemsiyorlar. Bu sertifikadaki istekleri yerine getirebiliyoruz. Bu belgeyle Amerika’ya satış yapabiliyoruz. Tüm amacımız kalitemizi koruyarak dünyaya mal satmak” diye konuştu.

Öncelikle sizi tanıyalım?

1975’ten beri faaliyette olan Diko Marine’de askeri projeler müdürüyüm. Burada yedi aydır çalışıyorum. Bu süreçte Pakistan donanmasına STM adına teslimat gerçekleştirdik. Elektrikli sıcak su sistemi yaptık. Yine İstanbul Tersanesi’ne dalgıç sıcak su sistemi yaptık. Türkiye’de bir ilkti. Projenin gururunu yaşıyoruz. Bu projeyle ilgili ARGE çalışmamız da var. İlgili mühendis arkadaşlarla günlerce çalıştık. Sonuçta bu proje denizaltı kurtarma gemisi için yapılan bir proje. Dünyada en son otomasyon sistemini koyduk. Yaptığımız mühendislik sistemi dünyadaki en son teknolojiye sahip. İnanılmaz bir sistem. Türkiye için de başarılı bir çalışma oldu. Yine İstanbul Tersanesi’ne dalgıç sisteminin haricinde glikor soğutma sistemi yaptık. Bu çalışmamız da Türkiye’de bir ilkti. Yeni tip karakol botunun sıcak su sistemlerini yaptık. Dizayn ve tasarımı her şeyi bize ait. Dışarıdan aldığımız sadece paslanmaz çelik levha. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özellik de budur.

Müşterilerinize ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Ürünlerdeki teknik şartnameleri yerine getiriyoruz. Teknik şartnamede geminin eni, boyu, çapı ve çeşitli ekipmanların hesaplamalarını biz yapıyoruz. Ürünlerimizi klas kurallarına uygun şekilde imal ediyoruz. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Müşterilerimizin her isteğine cevap verebilecek kapasitemiz mevcut. Türkiye’de kaliteli firmalar var ama kalitesiz firma sayısı çok fazla. Yaptığı ürün ve teknik servisiyle hemen kendini belli ediyor. Biz kendi sektörümüz içerisinde tekiz diyebilirim. Verdiğimiz hizmet kalitesiyle bir numarayız. Başka firma yok. Sistemde bütün süreç çok önemli. Firmamız bütün süreci yönetebiliyor.

Gelecek planlarınız neler?

Biz ürün bazında dünyada bir numarayız. Tüm dünyaya ürün satmak istiyoruz. Ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz.

Fuarlara katılıyor musunuz?

Kasım ayında Rusya’da fuar olacak. Oraya katılacağız. Daha önce Suudi Arabistan, Irak’taki fuarlara katıldık. Firmamızı yurt dışında temsil ediyoruz. Güney kısmımıza çok mal satıyoruz. Amerikan üslerinin hepsinde bizim ürünümüz var.

Biraz da ARGE çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

ARGE projelerimiz devam ediyor. Destek çok önemli. Devletten herhangi bir destek almadık. Eğer destek alabilirsek inanılmaz işlere imza atacağımızı düşünüyorum.  21 yıl aktif şekilde Deniz Kuvvetleri’nde görev yaptım. Son yıllarda askeriyenin inşa ettirdiği gemiler özel gemiler. Elimizde iki tane ARGE çalışmamız var. Yurt dışında ARGE’ye oldukça önem veriliyor. Özellikle firmaların ARGE’yle ilgili özel departmanları mevcut. Bunun sonucunda kaliteli ürünler ortaya koyuyorlar.

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.