1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Amerika Kupası’nda üç boyutlu teknolojiler kullanılıyor
Amerika Kupası’nda üç boyutlu teknolojiler kullanılıyor

Amerika Kupası’nda üç boyutlu teknolojiler kullanılıyor

35’incisi düzenlenen ve 1851 yılından bu yana yapılan dünyanın en eski yelken yarışı olma özelliğini taşıyan Amerika Kupası yarışları için takımlar Karayipler’in kuzeyinde Bermuda Adası’ndan hareket etti.

A+A-

Bu seneki yarışta yer alan iki ekip Oracle Team ve Groupama Team France, yazılım firması Dassault Systèmes'in üç boyutlu teknolojilerini ve 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak başarı yolculuklarına çıktılar.

Katamaranla ilgili her şeyi 18 ay içinde yapmalıydı

35. Amerika Kupası yelken yarışmasında beş yarışmacıdan biri olan Groupama Team France, yarışmanın tasarım ve program gereksinimlerine uygun, hafif, yüksek performanslı bir yarış katamaranı tasarlamak ve simüle etmek için "Designed for Sea" endüstri çözüm deneyimini kullandı. 26 Mayıs 2017'deki ilk Amerika Kupası yarışına hazırlanmak için Groupama Team France, katamaranını 18 ay içinde tasarlamalı, inşa etmeli ve test etmeliydi. Mücadeleye katılacak tekneler, gövde, kanatlar ve çapraz yapıların yanı sıra kullanılan malzeme miktarına ilişkin belirli protokollere uygun olmalı. Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu temel alan "Designed for Sea" endüstri çözümü deneyimi, Groupama Team France'ın, herhangi bir yapım çalışması başlamadan önce katamaranın ağırlığını, performansını, kararlılığını, gücünü ve güvenliğini işbirliğine dayalı bir dijital ortamda sanal olarak tasarlamasına, simüle etmesine ve optimum hale getirmesine olanak sağladı.

groupama7.jpg

Teknolojik olarak en gelişmiş tekneleri geliştirmek için

ORACLE TEAM USA de, başarı için üç boyutlu teknolojileri uzun süredir kullanıyor. Ekip, 2013'te San Francisco'daki Amerika Kupası'nı kazanmıştı. Larry Ellison tarafından kurulan ekip, Şubat 2010'da 33. Amerika Kupası'nı kazandığında Amerika'nın Kupa savunucusu olmuştu. ORACLE TEAM USA, 34. Amerika Kupasını savunabilmek için üç yıldan kısa bir sürede tamamen yeni ve test edilmemiş tasarım özelliklerine dayalı iki tekne tasarlamalı, inşa etmeli ve test etmeliydi. Ekip, teknolojik olarak en gelişmiş tekneleri geliştirmek amacıyla sanal ürün tasarımı için CATIA, işbirliğine dayalı yenilikçilik için ENOVIA ve gerçekçi simülasyon için SIMULIA'yı içeren Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE Platformunu seçti. 3DEXPERIENCE Platformu ORACLE TEAM USA'nın, küresel ekiplerinin becerilerinden faydalanan ve paylaşmayı teşvik eden işbirliğine dayalı bir sanal ortamda gelişmiş tekne tasarımlarını hızla geliştirmesine, test etmesine ve mükemmelleştirmesine olanak sağladı. ORACLE TEAM USA, mucizevi bir geri dönüşle teknenin hızını artırmak için hızlı bir tasarım çözümü geliştirerek 34. Amerika Kupası'nı da kazandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.