1. HABERLER

  2. YAT

  3. Antalya'ya yeni yat bakım tersanesi
Antalya'ya yeni yat bakım tersanesi

Antalya'ya yeni yat bakım tersanesi

Antalya'da, Sıçan Adası karşısındaki balıkçı barınağı inşaatında sona yaklaşıldı. Barınak en geç eylül ayı sonunda teslim edilecek.

A+A-

Antalya'da, Sıçan Adası karşısındaki balıkçı barınağı inşaatında sona yaklaşıldı. En geç eylül ayı sonuna teslim edilmesi planlanan barınak, Antalyalı balıkçıların yeni evi olacak. Balıkçılar, halen Port Akdeniz Ticari Limanı içerisinde Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş'ye (ASBAŞ) ait bölgeyi kullanıyor.

Balıkçıların yeni yerlerine geçmesiyle ASBAŞ, balıkçı barınağını sınırlarına dahil edecek. Şimdilerde giriş ve çıkışların serbest olduğu büyük liman balıkçı barınağının etrafı tel örgülerle çevrilerek, serbest bölge sınırı olarak belirlenecek. Sivil girişe kapanacak ve gümrük bölgesi haline bürünecek eski balıkçı barınağı, lüks yatların denize indirilme yeri ve tamir tersanesi olarak kullanılacak. Liman inşaatının tamamlanması ve balıkçıların hizmetine açılmasıyla Antalya SB de rahat nefes alacak.

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, balıkçı barınağının inşaatının bitmesini dört gözle beklediklerini söyledi. Yeni kazanılan alanı en iyi şekilde kullanmayı hedefleyen Gürses, "Eski balıkçı barınağını, bölgede yapılan lüks yatları denize indirdiğimiz bir yer haline getireceğiz. En önemlisi burada yat bakım tersanesi oluşturacağız. Buraya gelecek lüks yatların bakım ve onarımları yapılacak" dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.