1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Çanakkale Yat Limanı'na onay çıktı
Çanakkale Yat Limanı'na onay çıktı

Çanakkale Yat Limanı'na onay çıktı

Çanakkale Belediye Meclisinde yer tartışmaları nedeniyle gündeme alınmayan yat limanı projesi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile bakanlıktan onay gördü.

A+A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gündeme getirilen yat limanı projesinde mutlu sona ulaşıldı. Çanakkale Belediye Meclisinde yer tartışmaları nedeniyle gündeme alınmayan yat limanı projesi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile bakanlıktan onay gördü.

Konu ile ilgili bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin; “ Yat limanı en uygun yerdi. Belediye Meclisine dosyayı sunduk. 3.5 ay orada bekletildi. Ne yazık ki dosyamız gündeme sokulmadı. Hatta referandum yapalım dedik. Onlarda yapılmadı. Dosyamızı bizde geri çekmek zorunda kaldık. Müracaatımızı Ankara’ya yaptık.

Ankara’ya müracaatımızı yaptıktan sonra oranı kıyı kenar çizgisinin hali hazırda haritaları yok. Hali hazır haritalarını süratle yaptırdık. Fakat alt makam imzaladıktan sonra üst makama çıktığında bir imza için 2.5 ay kadar bekledik. Biz bunu her hangi bir rant için, her hangi birimizin teknesi olabilir. Tabiki teknelerini bağlayacaklar. Biz bunu yap işlet devret modeli ile Çanakkale’ye kazandırılmasını istedik. Gelinen noktada bakanlık buna onay verdi. Yap işlet devret modeliyle artık sona gelmiş olduk. Çünkü yatırımcılar geliyor. Kimse bir pürüz istemiyor. Önemli olan Çanakkale ekonomisi kazansın” dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.