1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Arkas Sailing Team, Türkiye'nin gururu oldu!
Arkas Sailing Team, Türkiye'nin gururu oldu!

Arkas Sailing Team, Türkiye'nin gururu oldu!

Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en prestijli yelken yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta çok önemli bir başarı elde etti.

A+A-

Uluslararası önemli yarışa katılan tek Türk takımı Arkas Sailing Team, 217 tekne ve yaklaşık 3000 sporcunun mücadele ettiği büyük yarışta koyiçi yarışlarını ikinci olarak tamamladı.

Son 50 yılın zorluk derecesi yüksek en prestijli yelken yarışı olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’a tek Türk takımı olarak katılan Arkas Sailing Team, ülkemizin gururu oldu. Bu yıl ikinci kez katıldığı yarışta Türkiye’yi temsil eden Arkas Sailing Team, dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel ve güçlü takımların katıldığı St Tropez Giraglia Rolex Cup’ta önemli bir başarıya imza attı. 237 tekne ve yaklaşık 3000 sporcunun mücadele ettiği yarışta yüksek performans gösteren takım, ilk üç günde yapılan şamandıra yarışlarını ikinci olarak tamamladı. 17 Haziran’da finish çizgisine varılan uluslararası önemli yarışta, çok güçlü rakiplerini geride bırakan takım, genel toplamda dördüncü sıraya adını yazdırarak ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşadı.

arkassailingteam_2.jpg

ARKAS Sailing Team; Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan deneyimli ve profesyonel ekibi ile katılıyor. Takımın yüzlerce tekne arasından sıyrılarak finish çizgisine ikinci olarak vardığı, 12 Haziran’daki yarış güneşli ve sakin koşullarda başladı. Arkas Sailing Team Takım Kaptanı Tolga Yağlı “Bir Türk yelken takımı olarak ülkemizi uluslararası sularda bir kez daha başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Çok düşük seyreden rüzgara, zorlu doğa koşullarına ve güçlü rakiplere karşı büyük bir mücadele verdik. Koyiçi yarışlarda, finish çizgisine ikinci olarak ulaştık. Genel klasmanda ise yüzlerce tekneyi geride bırakıp dördüncü olarak, yarışı tamamladık. İkinci kez katıldığımız St Tropez Giraglia Rolex Cup’ta elde ettiğimiz bu başarı Türk yelken sporu adına büyük bir onur.” dedi.

arkassailingteam_1.jpgarkas-yelken-takimi.jpgarkassailingteam_5.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4822 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.