1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Armatörler Birliği’nden 'TL’ye dönülsün' çağrısı
Armatörler Birliği’nden 'TL’ye dönülsün' çağrısı

Armatörler Birliği’nden 'TL’ye dönülsün' çağrısı

Kıbrıs Türk Armatörler Birliği Başkanı Mustafa Cancuri, limanlarda hizmet ve işçi tarifelerinin acilen Dolardan TL’ye döndürülmesi çağrısında bulundu.

A+A-

Mustafa Cancuri yaptığı yazılı açıklamada, Birlik üyelerinin gemilerini çalıştıramama noktasına geldiğini, Türkiye limanlarından Kıbrıs’ın kuzeyine ve Kıbrıs’ın kuzeyinden Türkiye limanlarına yapılan yolcu, araç ve dökme yük navlunlarının Türk Lirası üzerinden yapıldığını, buna karşılık ise Kıbrıs’ın kuzeyindeki limanlarında liman hizmet ve mesai karşılıklarının ilgili şirket ve Devlet tarafından dolar olarak tahsil edildiğini belirtti.

Cancuri, “Hükümetin yapmış olduğu muhtelif açıklamalarda, tüm sektörlerde Devlet Hizmetlerindeki Dolar uygulamalarından sabit kur uygulamasına geçileceği belirtilmiş, ancak hiçbir aktif uygulama yapılmamıştır” dedi.

Devlet hizmetlerinin karşılığının Dolar olarak tahsil edilmesinin kabul edilebilir olmadığını belirten Cancuri, “Devletimizin acilen sabit kur uygulamasına geçmesini ve liman işçi tarifesinin de TL olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Birliğimiz, ada ülkesi olan ülkemizde ulaşımın aksamaması adına bu açıklamayı yapmayı elzem görmüştür” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Birliğimiz, ada ülkesi olan ülkemizde ulaşımın aksamaması adına aşağıdaki açıklamayı yapmayı elzem görmüştür.

Deniz yolcu ve yük taşımacılığını yüklenmiş ve bugüne kadar bunu başarı ile devam ettiren Üyelerimiz Gemilerini çalıştıramama noktasına gelmişlerdir. Bilindiği üzere Türkiye Limanlarından KKTC’ye ve KKTC’den Türkiye Limanlarına yapılan yolcu, araç ve dökme yük navlunları Türk Lirası olarak değer kazanmaktadır. Buna karşılık;

KKTC Liman Hizmet ve mesaileri,

KKTC Liman İşçileri ve Serbest Liman Hizmetleri,

Devletimiz ve ilgili şirket tarafından US Dolar olarak tahsil edilmektedir.

Hükümetin yapmış olduğu muhtelif açıklamalarda, tüm sektörlerde Devlet Hizmetlerindeki Dolar uygulamalarında sabit KUR uygulamasına geçileceği belirtilmiş, ancak hiçbir AKTİF uygulama yapılmamıştır.

Doların ateşinin günümüze kadar bu kadar yükselmediği bir gerçektir. Anavatan Türkiye’de bu konuda seferberlik ilan edilmişken Hükümetimizin Devlet Hizmetlerinde Dolar Tahsil etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Bizler KKTC Armatörler Birliği olarak Üyelerimizin ( HİÇ DEĞİLSE ) hayat’ı idame yapabilmeleri için Devletimizi ACİLEN Sabit kur uygulamasına geçmesini ve Liman İşçiler tarifesinin de TL olarak değiştirilmesini talep ediyoruz."

Vira Haber

Bu haber toplam 19030 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.