1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ASELSAN Anadolu Lisesi kurulacak
ASELSAN Anadolu Lisesi kurulacak

ASELSAN Anadolu Lisesi kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile ASELSAN arasında Türkiye’nin ortaöğretim alanında savunma sanayii sistemlerine yönelik ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesinin kurulmasını sağlayacak protokol imzalandı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’ün katılımıyla savunma sanayiinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile ASELSAN arasında şirketin Macunköy Tesisleri’nde iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

‘Örnek olacak’

Bakan Selçuk, lisenin önemine dikkat çekerek, “Yeni teknolojilerin sağladığı imkanlarla üssel birtakım değişimler, dönüşümler yapmak çok mümkün. İnşallah bu bir numune olacak ve bununla ilgili benzer kuruluşlarımızda benzer atılımlar hayata geçireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Selçuk, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Bakanlık Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve ASELSAN Kurumsal İletim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş tarafından protokol imzalandı.

Protokol kapsamında ASELSAN ile Türkiye’nin ortaöğretim alanında savunma sanayii sistemlerine yönelik ilk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak. Açılacak ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, “Elektrik-Elektronik Teknolojisi”, “Makine Teknolojisi” alanları ile “Savunma Elektronik Sistemleri” ve “Savunma Mekanik Sistemleri” dalı programları açılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 3175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.