1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Atlantis'i bulduklarını sandılar
Atlantis'i bulduklarını sandılar

Atlantis'i bulduklarını sandılar

Bali açıklarında bir sualtı şehrine ait olduğu sanılan kalıntıların bulunduğu haberi hem Endonezya hükümetini hem de arkeoloji uzmanlarını heyecanlandırdı.

A+A-

Deniz tabanında süslü tapınak kapısının önünde tanrı heykellerini gören arkeloglar "Atlantis'i bulduk" diye herkesi ayağa kaldırdı ve insan hafızasının unutkanlığının ne komediler doğurabileceği anlaşıldı

İnsafna hafızasının nisyan ile malül oluşu ve medya mensuplarının arşiv bilgilerinin kıtlığı dünyanın pek çok yerinde hergün bu tarz haberler yapılmasına neden oluyor. Ama tabi ki her haber bu kadar büyük çaplı komedi oluşturmuyor.

Bali açıklarında bir sualtı şehrine ait olduğu sanılan kalıntıların bulunduğu haberi hem Endonezya hükümetini hem de arkeoloji uzmanlarını heyecanlandırdı.

Okyanus tabanında, 30 metre derinlikte üzerleri yosunlar ve deniz canlılarıyla kaplanmış tanrı heykellerinin kalıntıları, süslü bir tapınak kapısının önünde duruyordu.

Kültür Bakanlığı Harekete Geçti
Endonezya Kültür Bakanlığı arkeoloji departmanı, Cava ve Bali de bu şekilde 10 tapınak bulunduğu söylentilerinin yayılması üzerine inceleme başlattı. Yerel basın "Doğu'nun Atlantis'i"nin bulunduğu haberleriyle çalkalandı.

Batık Şehrin Sırrı
Ancak bütün bu kalıntıların sular altında kalmış antik bir kente ait olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

Bu heykeller bir İngiliz dalgıç tarafından turist müşterilerini eğlendirmek üzere suyun altına yerleştirilmişti.

43 yaşındaki Paul Turley, 2005'te dalış okulunun müşterilerini çekmek üzere bir batık şehir oluşturmuştu. O ve Avustralyalı arkadaşı Chris Brown aynı zamanda deniz yaşamını korumanın önemine dikkat çekmek istemişti.

Haberleri Duyunca Kahkaha Attı
Burayı ziyaret eden dalgıçlar, Resif Bahçıvanları projesine katkıda bulunuyordu. Projede yerli balıkçılar buranın yakınındaki mercanları korumak üzere eğitiliyordu.

Turley, "Haberleri duyduğumda bir kahkaha attım. Farklı bir şey yapmak için tapınak bahçesini batırmıştık. Dalış yapan insanlar da bunu çok sevdi. Tanıtımı pekiyi yapamamış olmalıyız ki, kimsenin bundan haberi yokmuş" diye konuştu.

Yeraltındaki gizemli Hindu tapınağı diye haber yapan bile oldu
Turley'in yıllar önce sitesine koyduğu fotoğraflar, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a konulup bunun gerçek batık bir kent olduğu öne sürülmüştü.

Söz konusu heykellerin olduğu yeri, "Sualtındaki gizemli Hindu tapınağı" diye duyuran haberler bile yapılmıştı.

Söz konusu haberlerin Turizmciler ve bölge esnafı için zararı yok, yararı bile var. Onlar için şarlatanların iddialarını ve gizem meraklılarının inançlarını körüklemek daha karlı ...

Gazeteport

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.