1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. “Limni hattında sıkıntı yok”
“Limni hattında sıkıntı yok”

“Limni hattında sıkıntı yok”

GESTAŞ Genel Müdürü Yürükçü, Çanakkale-Limni hattında Yunan turistlerin gelişinde bir sıkıntı bulunmadığını Çanakkale’de de adaya giden Türk sayısında ise önemli bir artış olmadığını kaydetti.

A+A-


GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Çanakkale-Limni deniz hattı seferleri ile ilgili Yunanlı turistlerin gelişinde bir sıkıntı bulunmadığını açıklarken, Çanakkale’de adaya giden Türk sayısında ise önemli bir artış kaydedilmediğini, ancak bunun sıkıntıya yol açacak bir durum olmadığını bildirdi.  

Çanakkale-Limni arasında bir ay önce başlayan deniz hattı taşımacılığı ile ilgili seferler devam ederken, daha önce bu proje üzerinde yapılan tüm hesaplamaların bugüne kadar gerçekleştiği ileri sürüldü. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Çanakkale-Limni deniz hattı seferleri ile ilgili Yunanlı turistlerin gelişinde bir sıkıntı bulunmadığını açıklarken, Limni’den Çanakkale’ye gelen Yunanlı turist sayısında bazen 50, bazen 35 bazen de 120’ye kadar çıktığını söyledi. Çanakkale’de adaya giden Türk sayısında ise önemli bir artış kaydedilmediğini ancak bunun sıkıntıya yol açacak bir durum olmadığını anlatan Yürükçü “Bizim hedefimiz Limni’den buraya turist getirmekti. Bunu da başardığımızı sanıyorum. Hat çok yeni. Yeni olmasına rağmen yine de olumlu bir sayıda taşımacılık yapıyoruz. Biz bir yıllık bir plan yaptık ve hedeflerimizin bu süre içersinde gerçekleşeceğini hatta 300 yolcu kapasitesine kadar ulaşacağımızı umuyorum. Limni hattı için özel gemi almadık. Özel liman yapmadık. Dolayısıyla aynı gemiyle hem Limni seferini yapıyoruz hem de gelişte adalar seferini yapıyoruz. Ticari anlamda bizi sıkıntıya sokacak bir durum yok” dedi.
Sorun gümrük işleminde
Öte yandan Kepez Limanında gümrük işlemlerinin vasat seviyede gerçekleşmesi tepkilere yol açıyor. Bunun son örneği geçen hafta yaşandı. Limni’den Çanakkale’ye giriş yapmak isteyen 5 Türk yolcunun pasaport işlemleri 45 dakika sürdü. Yeterli hız sağlanamamasının Çanakkale’den Limni’ye gidişleri düşürmesinde en önemli etken olarak gösteriliyor. Pasaport ve gümrük işlemlerinin uzamasında personelin branş dışı kadrodan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.