1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Avrupa Komisyonu'ndan enerji verimliliği projesine tam destek
Avrupa Komisyonu'ndan enerji verimliliği projesine tam destek

Avrupa Komisyonu'ndan enerji verimliliği projesine tam destek

IMO’nun gelişmekte olan ülkelerde küresel bir ağ oluşturulmasını öngören enerji verimliliği projesine, Avrupa Komisyonu’ndan 10 milyon euroluk destek geldi.

A+A-

Komisyonun gelişmekte olan ülkelere yönelik geliştirdiği iklim değişikliğiyle mücadele yardım fonu, birçok farklı alan ve sektörle birlikte denizcilik sektörünü de içine alıyor.

IMO’nun enerji verimliliği projesi, fondan yararlanan ülkelerin denizcilik faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve bunu öncelikle teknik destek ve kapasite arttırma faaliyetleri sunarak yapmayı amaçlıyor. Teknik ve uzmanlık bilgisini daha geniş bir coğrafyaya yayarak, yüksek enerji verimli yenilikçi teknolojilerin daha fazla kişi tarafından kullanılması teşvik edilecek.

Projenin hedefi Afrika, Asya, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik bölgeleri

Dört yıllık proje; Afrika, Asya, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik bölgelerini kapsıyor. Bölgelerin seçilmesinde bu bölgelerin sınırları dahilinde yer alan çok az gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan küçük ada devletlerinin sayıca fazla olması belirleyici oldu.

IMO Deniz Çevresi Bölümü’nün koordine edeceği projenin merkezinde beş adet MTCC’nin kurulması yer alıyor. Bölgelerinde önemli bir etkiye sahip olacak bu merkezler, düşük karbon teknolojilerinin ve enerji verimli çalışmanın öncülüğünü üstlenecek.

Son olarak, kapasite artırma faaliyetlerinin ve pilot projelerin sonuçları tüm denizcilik sektörüyle paylaşılacağı için dünya üzerindeki birçok ülke, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve enerji verimli teknolojilerin kullanılması gibi konuların yanı sıra veri toplama, proje planlama ve yürütme noktalarında da değerli fikirler edinecek.

ViraHaber.com
 

Bu haber toplam 6148 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.