1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Avrupa Liman Yönetmeliği'nde sadeleştirme
Avrupa Liman Yönetmeliği'nde sadeleştirme

Avrupa Liman Yönetmeliği'nde sadeleştirme

Avrupa Parlamentosu’nun Taşımacılık ve Turizm Komitesi Üyeleri, Avrupa Komisyonu’nun liman hizmetlerine piyasa erişimi ve limanların mali şeffaflığı hakkındaki kural önerisinde önemli sadeleştirmeler yapmayı planlıyor.

A+A-
Raportör Knut Fleckenstein tarafından yapılan değişiklikler nedeniyle, özellikle liman hizmeti sağlayıcılarının sınırlanması ve seçilmesi süreçlerinin çok daha basit hale getirileceği ifade edildi. Avrupa Topluluğu Armatörler Birliği (ECSA) Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, bu yaklaşımı memnuniyetle karşıladıklarını, süreçlerin bir an evvel şeffaf ve basit hale getirilmesinin herkesin menfaatine olacağını belirtti. Verhoeven ayrıca, pilotajın kapsam dışında tutulmasına yönelik görüşleri desteklemediklerini, yük elleçlemeye ve yolcu hizmetlerine ilişkin mevcut muafiyetlerin de sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Avrupalı armatörler, Parlamento üyelerini yasal kesinliğin ve eşit şartların sağlanabilmesi için anılan süreçleri kapsama dahil etmeleri yönünde teşvik ediyor. Armatörler yine de, sosyal koruma maskesi altında daha çok kısıtlamanın uygulanabilme ihtimaline karşı uyarıda bulundular. ECSA Deniz Taşımacılığı ve Ticaret Politikası Müdürü Lieselot Marinus, yetkinliği, emniyeti ve çalışma koşullarını geliştirecek önerileri desteklediklerini, bununla birlikte yeni piyasa girişimcilerine işletmelerin el değiştirilmesi kurallarının adil olmayan şekilde uygulanması yoluyla, orantısız kısıtlamalar yapılması yönündeki çabaları kabul edemeyeceklerini ifade etti.
ViraHaber.com
Bu haber toplam 4053 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.