1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Ayvalık’ta windsurf heyecanı
Ayvalık’ta windsurf heyecanı

Ayvalık’ta windsurf heyecanı

Türkiye Windsurf Ligi’nin 23-26 Haziran tarihlerinde yapılan Ayvalık ayağı, büyük heyecana sahne oldu.

A+A-

Türkiye Yelken Federasyonu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ayvalık Belediyesi, Dikili Belediyesi ve Urla Megapol Yelken Windsuf Kulübü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Windsurf Ligi Ayvalık etabında yaklaşık 50 sörfçü yarıştı.

Yarışlar boyunca rüzgâr windsurf yarışları için çok idealdi. Yarışçılar, dalgalı ve sert rüzgârda farklı bir deneyim yaşamaktan memnun kaldıklarını dile getirirken, Ayvalık’ın kısa sürede sörf için yeni bir parkur haline geleceğini ifade etti. Ayvalık’ta yaşayanlar ise yarışlara büyük ilgi gösterdi. Master, erkek, genç erkek ve genç kadın olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışlara katılan sörfçüler, giydikleri tişörtlerle otizmde farkındalığa dikkat çektiler.

Yarışı başarıyla tamamlayan sörfçülere ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü’ndeki ödül törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu, ünlü sörfçüler Çağla Kubat, Dünya Gençler Şampiyonu Fulya Ünlü ve sörfçüler katıldı. Sponsorlara ve yarışmada ödül alan sporculara ödülleri takdim eden Kaymakam Nazlı, bundan sonra yapılacak yarışlara ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Gençer ise yarışları geleneksel hale getireceklerini vurguladı. Kendisi de sörfçü olan Gençer, Ayvalık’ı windsurf merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, Çağla Kubat’a Ayvalık’ta okul açması için gereken desteği vereceklerini iletti. Ayvalık Belediyesi’nin tüm yarışlar boyunca hummalı bir çalışma ile parkuru hazır hale getirdiğini belirten Gençer, “Yarışlarda tüm ekiplerimiz canla başla çalıştı. Sponsorlarımız sayesinde yarışçılarımıza keyifli bir ortam sunduk. Tüm Ayvalıklılara teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yarışları uluslararası hale getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Ayvalık yeni parkur oldu”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye Windsurf Ligi’nin Ayvalık’taki ayağının oldukça heyecanlı ve keyifli geçtiğini belirterek, “Ayvalık windsurfte yeni bir parkur oldu. Şimdi sıra diğer yarışlarda. Türkiye Windsurf Ligi’nin Dikili ayağı 28-31 Temmuz’da, Urla ayağı ise 25-28 Ağustos’ta yapılacak” dedi.

Türkiye Windsurf Ligi Ayvalık ayağında master kategorisinde Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü sporcusu Ekin Bilem birinci, Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü sporcusu Özfer Uralp ikinci, Göztepe Yelken Kulübü’nden Tayfur Önür üçüncü oldu. Genç erkekler kategorisinde birinci Göztepe Yelken Kulübü’nden Atakan Sönmez, ikinci ferdi olarak katılan Şan Baylay, üçüncü Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Ali Maga oldu. Erkekler kategorisinde Göztepe Yelken Kulübü’nden Tayfur Önür birinci, Mimar Sinan Windsurf Kulübü’nden Çağ Çetin ikinci, ferdi olarak katılan Erdem Bal üçüncü olurken, bayanlar kategorisi birincisi Active Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Fulya Ünlü, ikincisi Çağla Kubat, üçüncüsü Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü sporcusu Lara Şedele oldu. Ayvalık Belediye Başkanlığı Özel Yarışı’nı ise dünya windsurf şampiyonlarından Jimmy Diaz elde etti. Diaz’a ayrıca Türkiye Windsurf Ligi Ayvalık Yarışı onur ödülü verildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3105 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.