1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Azman, IOPC Başkan Yardımcısı oldu
Azman, IOPC Başkan Yardımcısı oldu

Azman, IOPC Başkan Yardımcısı oldu

Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu toplantısında Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Azman, 2003 Ek Fon Meclisinin Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

A+A-

Mustafa Azman IOPC Fund Başkan Yardımcılığı'na seçildi

Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu (IOPC Fund) Ekim 2013 toplantıları 21 Ekim 2013 tarihinde Londra'da yapıldı. Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) binasında gerçekleştirilen toplantılarda fon kapsamında değerlendirilen ve petrol kirliliğine neden olan tanker kazaları ele alındı.

Kazaların ardından yapılan tazmin taleplerinin ödenmesi, gündeme getirilen son kazalarla ilgili ayrıntılı bilgilerin yanı sıra ülkelerin tazmin sisteminden daha verimli şekilde yararlanmasına yönelik öneriler görüşüldü.

Toplantı açılışında Kanada temsilcileri tarafından yapılan ve ardından Avustralya, Fransa ve Ispanya temsilcileri tarafindan desteklenen öneriyle Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Azman, 2003 Ek Fon Meclisinin Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Türkiye'nin geçtiğimiz Haziran ayında dahil olduğu Ek Fon sayesinde herhangi bir kalıcı kirliliğe neden olan petrol tankeri kazasının ardından karasuları ve münhasır ekonomik bölgede bulunan sularda meydana gelebilecek zararların tazmini için azami 1,15 milyar dolara kadar talepte bulunulabilecek. Ek Fona taraf olunmasının ardından uluslararası tazmin fonu sistemi Türkiye açısından tamamen operasyonel hale geldi. Fona yapılacak talepler hem kamu hem de özel sektör zararlarını kapsıyor. Türkiye, 2002 yılından itibaren IOPC sistemine girdi ve aktif olarak toplantılara katkı sağlıyor.

azman.jpg

azna1.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.