1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Balıkçılar barınak için eyleme geçecek
Balıkçılar barınak için eyleme geçecek

Balıkçılar barınak için eyleme geçecek

Balıkçılar, Yedidalga-Yeşilırmak anayolu üzerinde tespit ettikleri bir yerde balıkçı barınağı yapılmasını istedi ve Lefke ve Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri’yle ortak çalışma ve eylem yapma kararı aldı.

A+A-

Yedidalga ve bölgesindeki balıkçılar, yıllardır kullanımlarına verilecek balıkçı barınağı talebini bir kez daha yineledi.

Balıkçılar, barınak sorunu nedeniyle, teknelerine inip binmede, gerekli bakım ve tamiratlarını yapmada ve daha ilgili birçok konuda sıkıntı yaşıyor.

Bölge balıkçılarının barınak sorunu bir türlü aşılmazken, her geçen gün artan balıkçı ve tekne sayısı, balıkçıların kullandıkları Güvelik Kuvvetlerine ait barınakta da sıkıntılara neden oluyor.

Balıkçılar, Yedidalga-Yeşilırmak anayolu üzerinde tespit ettikleri bir yerde balıkçı barınağı yapılmasını talep ederek, bölgeye bir balıkçı barınağı kazandırma amacıylaLefke ve Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri’yle ortak çalışma ve eylem yapma kararı aldı.

Yedidalga Balıkçılar Birliği Başkanı Ergül Numan, 2013 yılında kurulan birliğin kurulduğu günden itibaren bölgeye bir balıkçı barınağı kazandırılması için mücadele ettiğini kaydetti.

Numan, bölge balıkçılarının Güvenlik Kuvvetleri’ne ait limanda 67 tekne konuşlandırdıklarını ve artık buraya sığmadıklarını anlatarak, bölgeye yeni bir balıkçı barınağı kazandırılmasının çok acil olduğunu ve hükümetten bu yönde destek beklediklerini söyledi.

Yedidalga Balıkçılar Birliği’ne üye olan balıkçılar da bölgede balıkçılığın hızla geliştiğini ve tekne sayılarının giderek arttığını kaydederek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay da Lefke bölgesinde liman ve balıkçı barınağı konusunun yıllardır sorun olarak beklediğini kaydederek, bu sektörlerin gelişmesi ile vatandaşların kendi eliyle iş sahibi olacağını söyledi.

Oktay, hükümetin bir an önce bu konuya el atmasını talep ederek, yeni yapılacak projelendirmeyle balıkçı barınağı ve yat limanının bölgeye getirilmesinin gereğine vurgu yaptı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.