1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Boğazı yüzerek geçecek
Boğazı yüzerek geçecek

Boğazı yüzerek geçecek

Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakika kafessiz yüzerek 35 yıl önce kaydedilen rekoru kıran Alper Sunaçoğlu (37), şimdi de İstanbul Boğazı'nı boydan boya yüzmeye hazırlanıyor

A+A-

Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakika kafessiz yüzerek 35 yıl önce kaydedilen rekoru kıran Alper Sunaçoğlu (37), şimdi de İstanbul Boğazı'nı boydan boya yüzmeye hazırlanıyor.

Çukurova Yüzme İhtisas ve Su Sporları Kulübü sporcusu olan rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, çalışmalarını sabah ve akşam olmak üzere her gün iki antrenmanla sürdürüyor. Sunaçoğlu, Adana'da kent içerisinden geçen sulama kanallarında başladığı yüzme sporunda kendini her geçen gün geliştirdiğini söyledi.

Yüzmeyi çok sevdiğini belirten Sunaçoğlu, gümrük müşavirliği yaptığını ve işinden geri kalan zamanlarını ise yüzerek geçirdiğini anlattı.

Sunaçoğlu, rekor denemeleri yaptığını, en son Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek eski milli yüzücü Ersin Aydın'ın 34 saatlik derecesinden daha iyisini gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Rekorlarına bir yenisini eklemek istediğini belirten Sunaçoğlu, şunları kaydetti:
“Şimdiki hedefimiz İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçmek. Bunun için çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Daha önce düzenlenen çeşitli maratonlarda Boğaz hep enlemesine geçildi, boydan boya geçmeyi deneyen olmadı. Ben bunu gerçekleştirmek istiyorum. Gerekli izinleri almam halinde 23 Nisan'da İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçeceğim.”
Sunaçoğlu, Sarıyer'den yüzmeye başlayacağını belirterek, “Sarıyer'den, Üsküdar'a, oradan Büyükada'ya ve Kartal sahiline kadar yaklaşık 65-70 kilometre yüzmeyi hedefliyorum. Zor bir mesafe ama başaracağıma inanıyorum” dedi.

“AKDENİZ'DE BARIŞ”
Sunaçoğlu, ayrıca, 5 sporcu arkadaşıyla, “Akdeniz'de Barış” adını verdikleri proje kapsamında, Mısır'dan Gazze'ye yüzerek geçmeyi planladıklarını da bildirdi.

Kızıldeniz kıyısındaki ünlü tatil beldesi Şarm El Şeyh'ten, Gazze'ye kadar yüzeceklerini anlatan Sunaçoğlu, “Projemiz için Dışişleri Bakanlığı'ndan gerekli izini bekliyoruz. İzin çıktıktan sonra Mısır'dan Gazze'ye yüzeceğiz. Projeyle rekor kırmanın yanı sıra, sporun birleştirici özelliğini de kullanarak, dostluğun önemine dikkati çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Gazete5

Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.