1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Bosphorus Cup 10 Yaşında!
Bosphorus Cup 10 Yaşında!

Bosphorus Cup 10 Yaşında!

İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası, 10. yılında bir kez daha Shop&Miles Bosphorus Cup’a ev sahipliği yapıyor.

A+A-

İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası, 10. yılında bir kez daha Shop&Miles Bosphorus Cup’a ev sahipliği yapıyor.

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 10’uncu yaşını kutlayan Shop&Miles Sailing Cup’ın ilk yarışı Shop&Miles Bosphorus Cup, İstanbul’da, 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbullulara, boğazın benzersiz manzarası eşliğinde heyecan dolu bir hafta sonu yaşatacak olan bu yarışı yaz boyunca Shop&Miles Turgutreis Cup ve Shop&Miles Göcek Cup yarışları takip edecek.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Caddebostan’dan start alacak Shop&Miles Bosphorus Cup, bu sene dört günlük bir seriden oluşuyor. Tekneler ve ekipler dört gün boyunca kıyasıya yarışırken, deniz ve yelken tutkunları ise bu heyecana kıyıdan eşlik edecekler. Cumartesi günü Dolmabahçe Sarayı ile Anadolu Hisarı arasında yapılacak olan boğaz etabında gerçekleştirilecek çekişmeli mücadeleyi; yalıların, sarayların ve camilerin eşsiz görüntülerinin fonunda Kuruçeşme’de hazırlanacak olan özel alanda, muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde izlemek mümkün. 22 Mayıs Pazar günü Caddebostan etabıyla sona erecek olan yarışın ödül töreni ve yarışın onuncu yılına özel gerçekleştirilecek davet ise 25 Mayıs’ta yapılacak. Davette her yıl olduğu gibi geçen yılın birincileri tasarımını Can Yalman’ın yaptığı kupayı bu yılın kazananlarına devredecek.

Shop&Miles Saling Cup’ın, ilk yapıldığı yıllarda çok az sayıda tekne katılımlarıyla başladığı serüvenine bu sene yaklaşık 100 teknenin katılması bekleniyor. Shop&Miles’ın kesintisiz 10 yıldır bu yarışa verdiği destek ile Türk yelken sporu dünya çapında prestijli bir yere geldi ve sporcularımız dünya standartlarında yarışmalara katılacak düzeye erişti. Shop&Miles Bosphorus Cup ile ilk kez tekne yarışlarına ev sahipliği yapmaya başlayan İstanbul Boğazı, bu sene de yine Türkiye’den ve yurtdışından teknelerin katılımıyla gerçekleşecek yarışlara ev sahipliği yapacak. Geçen yıllar boyunca Bosphorus Cup’a artan ilginin sonucunda sırasıyla Turgutreis ve Göcek etaplarının eklendiği Shop&Miles Sailig Cup’ta bu sene de bu üç yarışın birinci olan takımları dünya yelken camiasının heyecanla takip ettiği “Les Voiles de Saint-Tropez”’de ülkemizi temsil edecek. Geçtiğimiz yıl Shop&Miles Bosphrus Cup, Shop&Miles Turgutreis Cup ve Shop&Miles Göcek Cup’ta yarışarak birinci olan takımlar Shop&Miles sponsorluğunda 2010 Les Voiles de Saint-Tropes yarışmış ve Türk ekibi Provezza 6 birinci olmuştu.

Les Voiles de Saint-Tropez 26 Eylül – 2 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

1.20110413120706.jpg

2.20110413120718.jpg

3.20110413120728.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.