1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Bu ada rüzgar enerjisi dağıtım üssü olacak
Bu ada rüzgar enerjisi dağıtım üssü olacak

Bu ada rüzgar enerjisi dağıtım üssü olacak

Orsted, Danimarka'nın Bornholm Adası’nı kurulacak denizüstü rüzgar santrallerinin ürettiği elektriği komşu ülkelere iletecek bir merkez haline getirmeyi planlıyor.

A+A-

Danimarkalı enerji şirketi Orsted, Danimarka'nın Bornholm Adası’nı, iki ila üç komşu ülkeye 5GW'a kadar denizüstü rüzgar elektriği sağlayacak bir enerji iletim hub’ı olarak değerlendirmeyi planlıyor.

Danimarkalı şirket, merkezin Polonya, İsveç ve muhtemelen Almanya ile bağlantı kurabileceğini açıkladı. Orsted, ilk adımın Danimarka sularında bulunan Ronne Banke'de 1GW'lık bir deniz rüzgar santralinin Polonya ile yeni bağlantı hatlarıyla aynı zamanda kurulması olacağını söyledi.

3000 MW’dan fazla bir kapasiteye sahip olan Bornholm'un güney-batısındaki bölgeler için devletin açık deniz rüzgar ihaleleri yapacağını belirten Orsted, Polonya ile enterkonnekte bağlantının ardından İsveç ve Almanya’ya da genişleyebileceğini kaydetti.

Şirket atacağı bu adımın Danimarka’nın 2030 yılına kadar emisyon oranının yüzde 70 azaltma hedefine yardımcı olacağını da belirtti.

Vira Haber

Bu haber toplam 9378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.