1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bu senenin teması denizcilik eğitimi
Bu senenin teması denizcilik eğitimi

Bu senenin teması denizcilik eğitimi

Bu senenin Dünya Denizcilik Günü teması IMO tarafından “Denizcilik Eğitimi” olarak belirlendi. IMO’nun Londra’daki merkezinde başlayan kutlamalar yıl boyunca dünyada devam edecek.

A+A-

5-7 Ekim günlerinde Kuzey Amerika Dünya Denizcilik Günü Konferansı düzenlendi. Oturumlar ve atölye çalışmalarında konuşmacıların hitap ettiği başlıca üç grup dikkat çekti: eğitimciler, denizcilik sektörü ve yöneticiler. IMO temsilcisi açılış konuşması yaptıktan sonra eğitimle ilgili tartışmalara katıldı.

Ülkemizde ise 29 Eylül 2015 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından dünya denizcilik günü dolayısıyla “Denizcilik Eğitimi” temalı bir etkinlik düzenlenmişti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. A. Güldem Cerit dünya denizcilik gününün geçmişiyle ilgili yaptığı konuşmada değerli bilgiler paylaştı. Cerit, dünya denizcilik gününün ilk olarak 1978’te, ülkemizde ise ilk kez 1994 yılında yine Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kutlandığını söyledi.

IMO denetmenlerine eğitim

Öte yandan IMO’nun 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek yeni yasası, IMO’ya üye devletlerin IMO mevzuatını uygulamadaki başarılarını denetleme zorunluluğu getiriyor. Bu doğrultuda, IMO Üye Devletler Denetleme Planı çerçevesinde üye devletlere yıl boyunca eğitimler verilecek. Bunlardan ilki 26-30 Ekim günleri arasında IMO’nun Londra’daki merkezinde Arjantin, Çin, Kanada, Hollanda, Kore Cumhuriyeti, Tunus ve Birleşik Krallık’ın da içinde bulunduğu bazı üye devletlerin katılımıyla gerçekleşti. Eğitim içeriği özellikle denetim planlamasını geliştirecek ve denetim ekibi ile izleme yönetiminin bilgilerini arttıracak şekilde tasarlandı.

ViraHaber.com
 

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.