1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Çalıştayda ODEK Üyesi konuşma yaptı
Çalıştayda ODEK  Üyesi konuşma yaptı

Çalıştayda ODEK Üyesi konuşma yaptı

Bartın Üniversitesi tarafından 15 Eylül tarihinde düzenlenen “Batı Karadeniz 1. Gemi İnşa ve Entegre Sanayii” isimli çalıştayda, ODEK üyesi Ertan Özyardımcı yaptığı konuşma ile derneği temsil etti.

A+A-

Panelde konuşan Özyardımcı, sektör hakkında bilgi verdi ve son duruma değindi.
 
Konuşmasında, devletin tamir tersanelerine ve gemi sanayi için ekipman üretenlere destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Özyardımcı, gemi sanayinde yerli katkıya önem verilmesi gerektiğini belirtti.
 
Bölgenin denizcilik açısından önemine değinen Özyardımcı, konuşmasına şöyle devam etti: “ Batı Karadeniz Bölgesi, Karadeniz enerji havzasının tamir, bakım ve lojistik merkezi olmayı hedeflemelidir. Son yıllarda Karadeniz’de gaz ve petrol arama çıkarma faaliyetleri git gide artmaktadır. Kısa bir süre sonra, bu açık deniz platformlarının ve hizmet gemilerinin, bakım ve lojistik ihtiyaçlarına uygun bir bölgeye ihtiyaç duyulacaktır.”
 
Geçmiş yıllarda yaşanan en önemli sorunun, tersanelerin yapılaşması sırasında halk tarafından yerel yönetime uygulanan baskılar olduğunu hatırlatan Özyardımcı, “Batı Karadeniz gemi sanayinde gelişmek istiyorsa, planlar halk ile paylaşılmalı” mesajını verdi. Özyardımcı, halkın desteği alınırsa, planların daha hızlı tatbik edilebileceğini ve bölgenin göç veren değil göç alan bir konuma yükseleceğini vurguladı.

virahaber.com

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.