1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Canlanan turizm yat kiralama sektörünü hareketlendirdi
Canlanan turizm yat kiralama sektörünü hareketlendirdi

Canlanan turizm yat kiralama sektörünü hareketlendirdi

Canlanan turizm sektörü ile beraber yat kiralama sektörü de hareketlendi. Naviera Yatçılık Genel Müdürü Hakan Varlı orta gelir kesiminin yat kiralama için önceki yıla oranla daha fazla talep göstermeye başladığını belirtti.

A+A-

Naviera Yatçılık Genel Müdürü Hakan Varlı, canlanan turizm sektörü ile beraber yat kiralama sektörünün de hareketlendiğini zengin kesimin tatil için tercih ettiği lüks tekneleri orta kesimin de özel gün ve etkinlikler için tercih ettiğini ifade etti. Hakan Varlı, sezon başında otellerde başlayan hareketlenmenin yaz ortasında yat sektöründe de hareket getirdiğini şu sözlerle ifade etti: "Yatçılık sektörü yaz turizmi ile paralele şekilde hareket ediyor. Turizmdeki iyi gidişat yatçılıkta da bir canlanma meydana getirdi. Lüks ve premium bir hizmet olan yat kiralamayı tatil için daha çok varlıklı kesim uzun dönemli kiralama yaparak tercih ediyor. Orta sınıf da daha çok özel etkinlikler, doğum günleri için tercih ediyor."

"Yat sektöründe gözler Türkiye'de olacak"

Yat sektörünün Türkiye'de genel olarak önemli bir yer kapladığını belirten Naviera Yatçılık Genel Müdürü Hakan Varlı, sadece kiralama değil üretim olarak da Türkiye'nin güçlü bir oyuncu olduğunu ifade etti. Varlı, "2 Ekim'de Viaport'ta başlayan Boat Show Eurasia için yat sektörü gözünü Türkiye'ye çevirdi. Hem yerli üretim teknelerimiz hem de farklı ülkelerden birçok firma Türkiye'ye gelerek teknelerini sergileyecekler. Gene hem Türk hem de yabancı tekne meraklıları yeni modelleri görmek için Türkiye'ye gelecekler" diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5784 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.