1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin nükleer denizaltıları görücüye çıktı
Çin nükleer denizaltıları görücüye çıktı

Çin nükleer denizaltıları görücüye çıktı

Çin nükleer denizaltılarını ilk defa görücüye çıkardı. 092 Xia tipi denizaltılar, ‘‘balistik füze taşıyabilen Çin üretimi ilk nesil stratejik nükleer denizaltılar’’ olma özelliğine sahip.

A+A-

Çin nükleer denizaltılarını ilk defa görücüye çıkardı. Çin Merkezi Televizyonu tarafından geçilen haberde, ülkeye ait nükleer denizaltıların görüntüleri ilk defa yayınlandı. Haberde, gazetecilerin denizaltıların güvertesine çıkmasına izin verildiği de ifade edildi.

Medya kuruluşlarının verdiği bilgilere göre, tanıtımı gerçekleştirilen 092 Xia tipi denizaltılar, ‘‘balistik füze taşıyabilen Çin üretimi ilk nesil stratejik nükleer denizaltılar’’ olma özelliğine sahip ve Çin Halk Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin Kuzey Deniz Filosu envanterinde yer alıyor.

Çin’de yayın yapan Global Times Gazetesi tarafından habere ilişkin olarak yapılan yorumda ise ‘‘Nükleer silahlar ile misilleme yapma konusunda, Çin Halk Cumhuriyeti çok geniş imkânlara sahiptir. Bu gerçek, bir takım ülkeler tarafından, özellikle Çin’e yönelik politikalarını oluşturma süreçlerinde ciddiye alınmıyor ve dolayısıyla kendi kamuoyları nezdinde dikkatsiz bir tutumun ortaya çıkmasına sebep oluyor’’ denildi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.