1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Çin, Suudi Aramco’nun hissesine talip
Çin, Suudi Aramco’nun hissesine talip

Çin, Suudi Aramco’nun hissesine talip

Çin'de devlete ait petrol şirketleri olan PetroChina ve Sinopec'in, geçtiğimiz haftalarda doğrudan pazarlık için şirkete olan ilgilerini açıklayarak, Saudi Aramco'ya bir yazı gönderdikleri açıklandı.

A+A-

Çin, dünyanın en büyük petrol üreticisi durumundaki Saudi Aramco şirketinin yüzde 5 hissesini almak için doğrudan teklifte bulundu.

Bu hamleyle birlikte Suudi Arabistan'ın, uluslararası piyasalar ve borsada daha esnek hareket imkanına kavuşacağı değerlendiriliyor.

Çin'de devlete ait petrol şirketleri olan PetroChina ve Sinopec'in, geçtiğimiz haftalarda doğrudan pazarlık için şirkete olan ilgilerini açıklayarak, Saudi Aramco'ya bir yazı gönderdikleri bildirildi. Söz konusu iki şirket, Çin varlık fonunun da dahil olduğu, devlet kontrolündeki bir konsorsiyumun parçası durumunda bulunuyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman geçtiğimiz yıl, Aramco'nun 2 trilyon dolar değere ulaşması durumunda, 2018 yılında şirketin yüzde 5 hissesi için 100 milyar dolar talep edebileceklerini ifade etmişti.

Uzmanlar, Çin'in bu hamleyle petrol tedariğini güvenceye almak istediğini bu açıdan yüzde 5 ve daha fazla hissesini tek başına alma arzusunda olduğunu değerlendiriyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.