1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Koramiral Kulakov Aden’deki görevini tamamladı
Koramiral Kulakov Aden’deki görevini tamamladı

Koramiral Kulakov Aden’deki görevini tamamladı

Koramiral Kulakov gemisi Aden Körfezi ve Kızıl Deniz’deki görevini tamamladı ve Süveyş Kanalı’nda Akdeniz’e doğru hareket etmeye başladı.

A+A-

Rusya’nın Kuzey Filosu Sözcüsü Andrey Luzik, Koramiral Kulakov denizaltı savar gemisinin Aden Körfezi ve Kızıl Deniz’deki görevinin ardından Süveyş Kanalı’na girdiğini ve Akdeniz’e doğru hareket ettiğini söyledi.

Luzik, “Koramiral Kulakov gemisi Aden Körfezi ve Kızıl Deniz’deki görevini tamamladı. Gemi bugün Süveyş Kanalı’na girdi ve Akdeniz’e doğru hareket etmeye başladı” dedi.

Luzik, gemi mürettebatının ağustos ayından beri Kızıl Deniz ve Aden Körfezi’nin güneyinde olduğunu ve Rus donanmasının rutin görevleri ve sivil deniz taşımacılığının güvenliğini sağlama nedeniyle bölgede olduğunu da aktardı.

Luzik, görev sırasında korsan gemi saldırılarına yönelik sinyal almadıklarını da ekledi.

Koramiral Kulakov gemisi geçen yıl 26 Ekim’de Akdeniz’e gitmiş ve Rusya’nın Kuzey Filosu ile Rus donanmasının görev gücü çerçevesinde Akdeniz’de faaliyet göstermişti. Gemi 24 Kasım’da da imdat çağrısı yapan Ukraynalı bir gemiyi kurtarmış ve gemiyi Yunanistan’ın Girit Adası’na çekmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 2832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.