1. HABERLER

  2. BOAT SHOW

  3. CNR Avrasya Boat Show start verdi
CNR Avrasya Boat Show start verdi

CNR Avrasya Boat Show start verdi

Binin üzerinde markanın katıldığı dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanların sergilendiği CNR Avrasya Boat Show Fuarı CNR EXPO Yeşilköy'de başladı. Fuar 21 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık ol

A+A-

 Dünyada, karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan "CNR Avrasya Boat Show-Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarının dokuzuncusunun VIP ve basın açılışı cuma günü yapıldı.

Ulaştırma Denizciik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, İstanbul ve Marmara Ege, Akdeniz,Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener'in katılımıyla açılışı yapılan fuar 21 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Açılışta verilen bilgiye göre, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, DENTUR desteğinde düzenlenen fuara Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu'da (IFBSO) destek veriyor. Dünya markalarını temsil eden CNR Avrasya Boat Show'da, 3 bin liraya da 3 milyon liraya da tekne bulunuyor.

DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu açılışta yaptığı konuşmada, fuarda 2,5 metreden 30 metreye kadar tekne ve yatların yanı sıra denizcilikle ilgili aksesuar ve ekipmanların sergilendiğini söyledi.

CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener ise, CNR Avrasya Boat Show ile ilgili, "Fuarımızı ilk olarak 2007 yılında 5 bin metrekare alanda düzenledik. Bugüne geldiğimizde bu rakamı 85 bin metrekareye çıkardık. Bu fuarımızın rekoru oldu" diye konuştu.

İMEAK Başkanı Metin Kalkavan da 80 milyon nüfusa ulaşan Türkiye’de tekne sahiplerinin 10 binde 3 seviyesinde olmasının ülke için yeterli olmadığını belirterek, "Denizlerimizi insanımıza yeterince kullandıramıyoruz. Sektörün barınmadan üretime ciddi sorunları var. Bu yıl kayıp olabilir ama sektörün geleceği çok parlak. Fuarda bunun için çok önemli" dedi.

"26 bin bağlama miktarlı marina ülkemiz için kafi değil" diyen Kalkavan, "Bu yakınlarda Ataköy'de, yeni yapılan marinanın denizden alınan senelik kirası metrekare başına 98 lira. O marinayı ful doldursanız dahi 98 lira metrekare rakamı ödeme imkanınız yok. Ful tekne ile doldursanız da ödemiyor. Barınma sorunu aşılmalı, bu kadar ücret alınmamalı, devlete öneriyoruz bu kadar alınmasın" talebinde bulundu.

Kredi kartına taksitle tekne

Açılışta verilen bilgilere göre, Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Galleon gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik  malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buluyor.

Numarine 78 Flybridge Evolution, 3 milyon avrodan başlayan fiyatı ile CNR Avrasya Boat Show'un gözdeleri arasında yer alırken, sekiz misafir, üç mürettebat konaklama kapasitesine sahip 78 Evolution, 23,98 metre boyu ve 5,78 metre genişliğiyle CNR Avrasya Boat Show'un en büyüğü olarak ön plana çıkıyor.

Yüksek fiyatlı teknelerin yanı sıra CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de sergileniyor. Safter'ın 3.5 metre boyundaki yerli yapım teknesi 2 bin 950 lira fiyatıyla dikkati çekerken, fuardaki taksitli tekne satışları da ilgi çeken diğer konu oldu. 48 ay vade ve kredi kartına 9 taksit seçenekleri ile tekneleri satışa çıkaran firmalar katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Sınıfında bir ilk olan siyah bot görücüye çıktı

Çarkçı Denizcilik  standında ilk kez sergilenen Zar 87, çift kişilik kamarası ve ilk kez üretilen siyah rengi ile Boat Show'da deniz severler ile buluştu.

ZAR 87'nin siyah renk alternatifi ile dünyada sınıfında bir ilk olduğunu söyleyen Çarkçı Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Furkan Çarkçı yaptığı açıklamada, "Botlar son yıllarda denizciler tarafından yoğun bir talep görmekte. Biz de bu müşterilerimize ZAR botları ile hizmet veriyoruz. Fuar kapsamında tanıtımını gerçekleştirdiğimiz ZAR 87'nin en büyük özelliği siyah rengi ile sınıfında bir ilk olması" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.