1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Dalyan su sporları merkezi oluyor
Dalyan su sporları merkezi oluyor

Dalyan su sporları merkezi oluyor

Türk ve Sırp Kürek Milli Takımları, yarışma sezonu hazırlıklarını Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde sürdürüyor.

A+A-

Ortaca Belediyesince, su sporları için tekne çekek yerine yapılan iskele ile Dalyan’da antrenman yapma imkanına kavuşan Kürek Milli Takımlarının, 4 Şubat'a kadar kış dönemi çalışmalarını devam ettireceği, 1-4 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan Kürek Milli Takım seçme yarışlarının da Dalyan’da gerçekleştirileceği bildirildi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Su Sporları Kulübü Derneği (DASUSDER) Başkan Vekili Serdar Puşur, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çobanoğlu, milli takım teknik heyeti ile bir araya gelerek çalışmaları takip etti. Kürek Milli Takımının, Dalyan’ı lojistik olarak çok beğendiğini ifade eden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Suyun durumu, bölgenin doğası kürek ve kano sporu açısından çok elverişli olduğu için arkadaşlarımız burayı tercih ettiler” diye konuştu.

Dalyan’da kış turizmini canlandırmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarının altını çizen Başkan Karaçelik, Kürek Milli Takımının kullandıkları malzemeleri rahatça suya indirebilmeleri için iskele yapıklarını aktardı. Başkan Karaçelik, “Koşullarına uygun, istedikleri şekilde iskele yaptık. Federasyon yetkilileri bundan çok memnun oldular. Ortaca Belediyesinden bu desteği görmekten memnun olduklarını söylediler. Bu destek Dalyan’da kış turizmini canlandırmak ve turizmi 12 aya yayabilmek için atılmış adımlardan birisidir. Amacımız burada değişik etkinlikler ile hem göl sporları hem farklı spor dallarında yeni atılımlar yaparak Dalyan’ımızı, Sarıgerme’mizi, Ortaca’mızı kış turizminin merkezi haline getirmek” dedi.

Kürek yarışma sezonu için kış çalışmalarını Dalyan’da yapmaya karar verdiklerini belirten Kürek Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Başkanı Yusuf Hikmet Oktar, hazırlıklar için sakin gölleri tercih ettiklerini ve Dalyan Kanalı’nın isteklerini karşıladığını vurguladı. Günde 2 kez su antrenmanı yaptıklarını ifade eden Oktar, “Ortaca Belediye Başkanımız bize çok yardımda bulundu. Bizim için olmazsa olmaz bu tesisi kurdu. Kendisine çok teşekkür ederiz. 4 Şubata kadar kış dönemi su çalışmalarımızı burada devam ettireceğiz. 1-4 Şubat arası yapılacak testimiz ile Milli Takım kadrosunu da yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.

DASUSDER Başkan Vekili Serdar Puşur ise Milli Takımın ve yurt dışından gelen sporcuların Dalyan bölgesini seçmelerine sevindiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Kulübümüzdeki branşlardan biri olan deniz küreği dalında bir takım kurmaya karar verdik. Federasyon yetkilileri de bize gereken desteği vereceklerini söylediler. Ortaca Belediye başkanımız, Kaymakamımız ve yerel idarecilerimizin de desteği ile Dünyada bir eşi bulunmayan Dalyan Kanalları ve Köyceğiz Gölünü bölgemiz de Su sporlarının yapılacağı merkez haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Vira Haber

Bu haber toplam 6409 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.