1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Denizciler Hollanda'ya yolcusu
Denizciler Hollanda'ya yolcusu

Denizciler Hollanda'ya yolcusu

Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden 14 öğrenci ve 2 öğretmen, yarıyıl tatilinde Hollanda'ya gidecek.

A+A-

Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nden 14 öğrenci ve 2 öğretmen, yarıyıl tatilinde Hollanda'ya gidecek.

Hazırladıkları, "Denizcilik Eğitiminde Gerçek Zamanlı Uygulama Deneyimi Kazanma" projeleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, yurt dışına gitmeye hak kazandı.

Öğrenciler, bu kapsamda 30 Ocak - 20 Şubat 2011 tarihlerinde 3 hafta süreyle Hollanda'da bulunacak olan öğrenci ve öğretmenler, çeşitli gezi ve eğitim programlarına katılacak. Gezide öğrencilere, İngilizce öğretmeni Haydar Levent ve güverte dersi öğretmeni kaptan Eray Özdemir eşlik edecek.

İngilizce öğretmeni Levent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin tüm giderlerinin AB fonları tarafından karşılanacağını söyledi. Çeşitli projeler kapsamında okul öğrencilerinin daha önce de yurt dışına çıktığını ifade eden Levent, "Öğrencilerimiz burada, 48 saatlik İngilizce Dil Hazırlık Kursuna katılacaklar. Projemize okulumuz dışında yerel ortaklarımız olan Zonguldak Ereğli Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden 5 öğrenci ve 1 öğretmen ile yine Tekirdağ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden 5 öğrenci ve 1 öğretmen katılacak. 3 haftalık meslek projesi kapsamında, katılımcılarımız denizcilik sektöründen oldukça gelişmiş olan Hollanda'da çeşitli eğitim ve yerinde görme ve uygulama çalışmalarına katılacak" diye konuştu.

Öğrencilerin, Paris, Brüksel ve Köln gezilerine de katılacakları bildirildi.

Haber3

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.