1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Denizciliğin kalbi İstanbul'da atmaya başlıyor
Denizciliğin kalbi İstanbul'da atmaya başlıyor

Denizciliğin kalbi İstanbul'da atmaya başlıyor

Her sene IMO üyesi farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen "Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği" 4-6 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, denizcilik alanında dünyanın en önemli birliği sayılan International Maritime Organization (IMO) himayesinde her sene farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen "Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği" programının 4-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini ifade etti.

"Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği" ayrıntılı programı için tıklayınız...

Dünya denizcilerinin ülkemize inancı ve güveni nettir

Etkinlik temasının "Denizcilik: Dünya için vazgeçilmezdir" olarak belirlendiğini dile getiren Ahmet Arslan, "Denizcilik, dünya için vazgeçilmezdir. Bizler için ise denizci ülke - denizci millet olma ülküsü ile bu yolda yürümek, denizci atalarımıza ve milletimize karşı başlıca görevlerimizden biridir. Bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmamız, dünya denizcilerinin ülkemize inancını ve güvenini net bir biçimde göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurul'da konsey üyesine tekrar seçilmiştik

Arslan, IMO tarafından gerçekleştirilen 29. Genel Kurul'da Türkiye'nin yeniden konsey üyesi olarak seçildiğini anımsatarak, denizcilik alanında böyle önemli bir göreve yeniden getirilmenin, Türk denizciliği adına dikkat çekici bir başarı olduğunu söyledi.

Denizcilikte çok büyük başarılara imza atıldı

Bakan Ahmet Arslan: "Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği"nin organizasyonu üye ülkelerin desteğiyle bu yıl ülkemizde gerçekleşmesi başarılarımızı taçlandırdı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve denizci Başbakanımız Binali Yıldırım'ın liderliğinde denizcilikte çok büyük başarılara imza atıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6415 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.