1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Denizcilik Kulübü’nün ilk armatör konukları Arkas ve Kıran oldu
Denizcilik Kulübü’nün ilk armatör konukları Arkas ve Kıran oldu

Denizcilik Kulübü’nün ilk armatör konukları Arkas ve Kıran oldu

İ. Ü. Deniz Ulaştırma Mühendisliği Bölümü, Denizcilik Kulübü tarafından Türkiye’de geniş kapsamlı olarak yapılan “Denizcilik Kariyer Günleri’12”nin ilk armatör konukları Arkas Holding ve Kıran Holding oldu.

A+A-

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma Mühendisliği Bölümü, Denizcilik Kulübü tarafından Türkiye’de geniş kapsamlı olarak yapılan “Denizcilik Kariyer Günleri’12” kapsamında, 4-6 Aralık 2012 tarihlerinde denizcilik sektörünün önde gelen sekiz armatör şirketi öğrencilerle buluşuyor.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu Mühendislik Fakültesi “Ali Rıza Berkem Konferans Salonu”nda gerçekleşen etkinliklerin ilk armatör konukları Arkas Holding ve Kıran Holding oldu. Etkinlere Arkas Holding’i temsilen Denizcilik İnsan Kaynakları Müdür Yardımcıları Ferit Gökdeniz ve A. Recai Bayramoğlu, Kaptan Seda Turhan katıldı.

Bu yıl ilk defa İÜ Mühendislik Fakültesi’ne geldiklerini belirten Arkas Holding yetkilileri, konferansta öğrencilerle birlikte holding faaliyetlerinin tanıtıldığı videoyu izledi. Bünyesinde 26’sı Türk bayraklı olmak üzere 34 konteyner gemisinden oluşan geniş bir filoya sahip olan Arkas Holding’in yetkilileri, Türk bayraklı gemi sahibi olmanın önemini vurguladı. Holding yetkilileri acentacılık, armatörlük, liman işletmeciliği, lojistik gibi hizmetlerin yanında kruvaziyer turizmi ve uçak hizmetleri olmak üzere yeni sektörlere açıldıklarını belirttiler. Stajyer politikalarına da değinen konuşmacılar, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdılar. Arkas Holding yetkilileri, plaket takdiminin ardından bölüm öğrencileri tarafından okuldan uğurlandı.

Konferansa, Kıran Holding’i temsilen Personel Müdürü Kpt. Aşkı Çelik, Operasyon Departmanı Müdürü Kpt. Suat Kuyumcu ve Acenta Sorumlusu Elif Aydoğmuş katıldı. Kuru yük sektöründe bünyesinde 24 geminin Türk bayraklı ve yabancı bayraklı karışık olarak bulunduğunu belirten Kaptan Aşkı Çelik, gemi adamlarının tercihleri doğrultusunda bayrak seçimi yaptıklarını belirtti. Staj imkanları hakkında da bilgi veren Çelik, gemilerinde İÜ Gemi Yönetimi Mühendisliği (güverte) öğrencilerine stajları kapsamında yer vereceklerini belirtti.

Konferans sırasında Kaptan Suat Kuyumcu’nun yaptığı espriler ise ortamı ısıttı. Öğrencilik yıllarında yapmış olduğu stajları anlatan Kaptan Suat Kuyumcu, uzakyol vardiya zabiti adaylarına stajlarında davranış ve dikkat etmeleri gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (işletme opsiyonu) öğrencileri kendi mezunları Elif Aydoğmuş aracılığıyla da acentacılık konusunda bilgi sahibi oldular. İki saate yakın konferans salonunda misafir olan Kıran Holding yetkilileri, plaket töreninden sonra bölüm öğrencileri tarafından uğurlandı.

Denizicilik Kariyer Günleri’nin ikinci gün konukları (5 Kasım 2012 Çarşamba) Beşiktaş Denizcilik, Armona Denizcilik ve Kaptanoğlu Holding olacak. Etkinlik üç gün sürecek.

 

virahaber.com

Arkas Holding yetkilileri öğrencilerle birlikte...

arkas-2.20121205164702.jpg

arkas-1.jpg

 

Kıran Holding yetkilileri öğrencilerle birlikte...

 

kiran-2.jpg

kiran-1.jpg

Bu haber toplam 3975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.