1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. "Denizcilik Mesleki Bilgi Yarışması" düzenlendi
"Denizcilik Mesleki Bilgi Yarışması" düzenlendi

"Denizcilik Mesleki Bilgi Yarışması" düzenlendi

İstanbul ilinde denizcilik eğitimi veren MTAL arasında geleneksel olarak gerçekleşen "Denizcilik Mesleki Bilgi Yarışması" 19 Nisan Çarşamba günü Ziya Kalkavan MTAL'nde yapıldı.

A+A-

İstanbul ilinde bulunan denizcilik eğitimi veren liselerin katıldığı mesleki bilgi yarışması, güverte ve makine olmak üzere iki alanda gerçekleştirilen yarışma bu yıl geçen senenin birincisi olan Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Güverte dalı yarışmasına İstanbul ilinde bulunan denizcilik eğitimi veren liselerin tamamı katılım sağladı. Şartname gereği 30 sorudan oluşan yarışma nefes nefese geçti. Yarışmada 23 soruya doğru cevap veren Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi birinci oldu.

İkinciliğe 22 doğru cevap ile 2 okul ortak olunca statü gereği yedek sorular soruldu ve ikinciliği Tuzla Piri Reis MTAL, üçüncülüğü ise Hacı Rahime Ulusoy MTAL aldı.

denizcilik_yarismasi_3.jpg

Çok çekişmeli geçen yarışma, denizciliğin emin ellerde olduğunun bir habercisiydi adeta. 11. sınıf öğrencileri Emrecan Kıvanç, İlker Ömür Tosuner, Mert Al ve Fatih Yalçın’dan oluşan Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi takımı bir puan farkla ipi göğüsleyen ekip oldu.

Yarışma sonrasında kupa ve madalyalarını Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’dan alan öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi. Takım sözcüsü Emrecan Kıvanç, yarışma öncesi ciddi bir hazırlık yaptıklarını, bu başarıda öğretmenlerinin büyük emeği olduğunu ve okula böyle bir başarı kazandırdıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

2007-2008 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına atılan Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi halen Türkiye’nin ilk ve tek Özel Denizcilik Meslek Lisesi olma özelliği taşıyor. Eryetiş&Balkanlar Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan ve her geçen gün gelişerek adından söz ettirmeyi başaran okul, denizci olmak isteyen gençler için ciddi bir seçenek olma yolunda hızla ilerliyor.

denizcilik_yarismasi_4.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7660 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.