1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Denizcilik sektörü Europort'ta buluşuyor
Denizcilik sektörü Europort'ta buluşuyor

Denizcilik sektörü Europort'ta buluşuyor

Europort 2011, dünya denizcilik sektörünü Türkiye’de buluşturuyor..

A+A-

33 ülkeden 200’ü aşkın firma ile 600’den fazla markaya ev sahipliği yapacak olan Europort İstanbul; denizcilik sektörünün yeni iş bağlantılarının kurulmasına olanak sağlayacak önemli ülkelerin ziyaretçilerini İstanbul’da ağırlayacak.

Türk ekonomisin hızla büyüdüğü ve 2010 yılında %9’luk bir büyüme atağına geçtiği son dönemde Türk denizcilik sektörü de gelişmeye devam ediyor. Bankacılık faaliyetlerinin istikrarlı gittiği, işgücü kapasitesine sahip olduğumuz, liman ve tersanelerin hazır, girişimcilerin de oldukça istekli olduğu bir dönemdeyiz. Denizcilik sektörünün yeni iş anlaşmaları yapmasını ve yeni siparişler almasını destekleyecek uluslararası ticari platformların en başında da Europort Istanbul 2011 11.Denizcilik Fuarı geliyor. Fuar, 33 ülkeden 200’ü aşkın firmanın katılımıyla dünya denizcilik sektörünü Türkiye’de buluşturuyor. 22 Mart 2011 tarihinde “Büyüyen Türkiye III” konulu Mare Forum Konferansı ile açılacak olan fuarda gemi inşa, bakım-onarım ve tersane işletmeciliği hizmetlerinin yanı sıra Süper Yat yan sanayinin lider uluslararası markaları da ön plana çıkacak.

IMEAK Deniz Ticaret Odası liderliğinde NTSR Fuarcılık ve AHOY Rotterdam tarafından 23-26 Mart 2011 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edilen Europort İstanbul 11. Uluslararası Denizcilik Fuarı; Türk denizcilik sektörünün gücünü ve gelişimini dünyaya anlatmak ve uluslararası denizcilik sektörünün gelişiminden pay almak için katılımcılarına en uygun fırsatları sunacak. Yeni uluslararası pavilionların katılımı ile sınırların genişletildiği fuarda Almanya, Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, Japonya, Kanada, Kore, KKTC, Norveç, Romanya ve Yunanistan uluslararası katılımları ile yer alıyor. Yapılan ziyaretçi davet çalışmaları ile bu yıl Avrupa ülkelerinin yanı sıra Mısır, Dubai, İran, Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ve Asya ülkelerinden de ziyaretçi katılımı bekleniyor.

Armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlık, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inşa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getiren fuar, 11.000 m2’lik alanda gerçekleştirilerek Türk denizcilik sektörünün krizden sonraki hızlı toparlanmasının da işaretlerini yansıtmaktadır.

Türk denizcilik sektöründe güçlü toparlanma
Yeni gemi siparişinde en çok sipariş alan ülkelerden biri olan Türkiye’nin şu anda elinde 10 milyar dolardan fazla gemi siparişi bulunuyor. Gemi inşada uluslar arası rekabete açık olan Türkiye, gemi tamir ve bakımında da, Bulgaristan ve Romanya’dan sonra 3. sırada yer almaktadır. Finansmana erişim gücü ile taşımacılık konusunda da yüksek potansiyele sahip olan Türkiye, 2008 yılı sonlarında baş gösteren global krize rağmen firma bazında hiç kayıp vermemiş olması ile sektördeki gücünü yansıtıyor.

Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Karadeniz ve Kuzey Afrika arasında jeo-stratejik yapısıyla köprü görevi üstlenen Türkiye, özellikle gemi inşa sanayi, tamir, bakım ve onarım sektörlerinde dünya ülkeleri arasında ön plana çıkıyor. İthalat ve ihracatta da beklenen rakamların üzerine çıkılıyor olması ekonomik açıdan da sektörün gelişimini göz önüne seriyor.

T.C.Ulaştırma Bakanlığı’nın öncelik verdiği projelerden biri olarak Koster Filosunun yenilenme projesi ile 100 geminin de yenilenecek olması, gemi inşa sanayine büyük güç kazandıracaktır. Yürürlüğe giren Kredi Garanti Fonu Destek Paketi’nden yararlanan gemi sayısının her geçen gün artması da sektöre büyük ivme kazandırdı. Destek paketi kapsamının asgari %15’i tamamlanmış ya da projesi başlamış gemilerin, yüzde 15 harcaması yapılmış olan gemiler olarak genişletilmesi ile sektörde 30 bin kişinin de tekrar gemi inşa sanayinde istihdam edilmesi sağlanmış olmaktadır.

Süper Yat Rotası
Türkiye’nin en kapsamlı denizcilik ihtisas fuarı olma özelliğini koruyan ve denizciliğin rotasını çizen tüm firmaların buluşacağı Europort İstanbul Fuarı bu yıl yeni bir hedef gruba yönelerek Süper Yat yan sanayi sektörünü de dünyaya açıyor. Türkiye denizcilik sektöründe büyüyen pazarlardan biri olarak Süper Yat Sanayi, fuarın en ilgi çeken bölümlerinden biri olacak. Süper yat rotasının tanıtılacağı Europort İstanbul 2011’de sektöre ürün ve hizmet veren tedarikçilere de yepyeni fırsatlar sunma imkanı tanınacak. Türkiye’nin Mega yat inşasında dünyada 3.sırada yer aldığından hareketle fuarda açılacak bu bölümün uluslar arası ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Mare Forum Istanbul 2011 Konferansı – Türkiye Açılımı III
22 Mart Salı günü düzenlenecek olan fuarın resmi konferansı Mare Forum İstanbul, Europort İstanbul 2011 ile güçlerini birleştirerek iki etkinlik arasında sinerji oluşturacak.
Polat Renaissance Hotel’de 08:00-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan konferansın açılış konuşmaları Kaptanoğlu Holding Yöneticisi ve Konferans Başkanı Şadan Kaptanoğlu, RINA CEO’su Ugo Salerno ve G.Bros Maritme S.A. Başkanı George Gourdomichalis tarafından yapılacak. Konferansta Küresel Bağlamda Türk Denizcilik ve Gemi Sektörü, Sahada Türk Denizciliği, Sermayedarlar Türkiye’nin Büyümesini Nasıl Kolaylaştırabilir ve Türk Gemi İnşa Sanayinde Yenilikler gibi konular ele alınacak.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Brezilya-Çin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Charles Tang gibi dünya çapında sektörün önemli isimlerini ağırlayacak olan Mare Forum 2011’de Türkiye’nin önde gelen gemi sahipleri, tersaneler, üreticiler, innovatörler, gemi kiralama şirketleri, siyasiler, düzenleyici kurumlar, aracı şirketler ve gazeteciler dünyanın dört bir tarafından gelen meslektaşlarıyla bir araya gelerek ortak sorunlarını görüşüp tartışacak.

Fuar alanında düzenlenecek konferanslar
İstanbul Fuar Merkezi salonlarında fuar süresince katılımcı firmalar düzenleyecekleri konferanslarla ziyaretçilere kendi konuları ile ilgili bilgilendirme de yapacaklardır.

Konferans Programı:
23 Mart 2011
13:00-15:00 Senak Denizcilik San. ve Tic.Ltd Sti.
Konu: Ballast Water Management and Level Gauging- The Lost Connection
Konuşmacı: Michael Haraldsson, Marine Sales Manager, JOWA USA

15:00-17:00 ODEK Oruç Reis Denizciler Klubü
24 Mart 2011
11:00-13:00 Rolls-Royce Marine
Konu: Marine Propulsion Powered by Natural Gas
Konuşmacı: Marco Andreola, LNG Fuel Marine Systems Campaign Manager – Europe, Rolls Royce Marine
13:00-15:00 Veritas Denizcilik San. ve Tic.Ltd.Şti.
Konu: Rewitec-Nanoteknolojik Metal Kaplamaları
Konuşmacı: Stefan BILL
14:00-16:00 Panasia Co.Ltd.
Konu: Go Green! Go GloEn-Patrol™
Konuşmacı: Kerry Park
25 Mart 2011
11:00-13:00 ABB Elektrik Sanayi AŞ
Konu: "Local Service Competence" and "TPL & TPS Service Concept"
Konuşmacı: Serkan Serbes, Technical Advisor&Operations Manager

Ulusal ve uluslararası destek
Europort Istanbul 2011 Fuarı, ulusal alanda IMEAK Deniz Ticaret Odası, T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Gemi Sanayicileri Derneği ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından ve uluslararası alanda da Holland Marine Equipments Association, British Marine Equipment Association, Romanian Shipbuilders Association, French Naval&Maritime Industry Group, The Association of Norwegian Maritime Exporters ve Busan Economic Promotion Agency tarafından desteklenmektedir.

Virahaber
 

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.