1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Dentur Avrasya, Dedetaş-1'i denize indirdi
Dentur Avrasya, Dedetaş-1'i denize indirdi

Dentur Avrasya, Dedetaş-1'i denize indirdi

Dentur Avrasya, Altınova Türkoğlu tersanesinde inşa edilen filonun yeni gemisi Dedetaş-1'i 22 Mart Cumartesi günü Yalova'da gerçekleşen törenle denize indirdi.

A+A-

Dentur Avrasya, Altınova Türkoğlu tersanesinde inşa edilen filonun yeni gemisi Dedetaş-1'i 22 Mart Cumartesi günü Yalova'da gerçekleşen törenle denize indirdi.

Gerçekleşen törene, Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, Dentur Yönetim Kurulu üyeleri, Yalova Liman Başkanı Cumhur Yayla, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, İsmail Türkoğlu,Sinan Türkoğlu ve tüm Dentur Avrasya çalışanları katıldı.

“BU GEMİLER MİLLİ SERVET”

Dentur Avrasya ailesi olarak çok mutlu bir gün yaşadıkları ifade eden Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül “Dedetaş 1, filomuzun 49 metre olarak yedinci gemisi. Yapımı yaklaşık iki yıl sürdü. 3 milyon dolar civarında bir maliyeti oldu. Dedetaş-1, yüksek kapasiteli ve lüks bir gemi. İstanbul halkına böyle bir gemiyle hizmet vermek istiyoruz. Bu gemiler milli servet. Bu yatırımları yapan müteşebbüs arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Çok zor ekonomik koşullarda yapılan gemiler. Yüzde 40’ı öz kaynak, yüzde 60’ı da kredi ile bu gemiler  yapılıyor. Bu kredilerin ödenebilmesi için de gemilerimizin çalışabilmesi gerekiyor. Büyükşehir belediyemizin ve idaremizin önümüzü açacak yönetmeliklerin hazırlanmasını gerektiğini düşünüyorum. Bu gemilerin önünü açmamız lazım.Marmaray, asrın projesi. İstanbul gibi bir metropolde olması gereken bir proje. Ama  bu projeler yapılırken denizin ihmal edilmemesi gerekiyor. İstanbul’da denizdeki toplu taşıma oranı, geneldeki 23 milyon dolaşımın sadece yüzde 1,5’ine tekabül ediyor. Çok yetersiz bir sayı,arttırılması lazım. Yönetmelikler hazırlanarak, özel sektörün önünü açacak alternatiflerin geliştirilmesi gerekiyor. Biz filomuzla, ekibimizle her şeyimizle hazırız. Sadece destek bekliyoruz.” dedi.

Geminin özellikleri:

Gemi ismi: Dedetaş 1

IMO No: 9604641

Tam Boy: 49.4 m

Genişlik: 11.0 m

Gross: 480

Net: 240

Makine: Baodouin 2.900 bhp

Yaz yolcu: 1000

Kış Yolcu: 780

Hız: 12KN-Ekonomik hız

1-005.jpg

2-004.jpg

xxxx-001.jpg

29.jpg

4-003.jpg

3-003.jpg

fffff.jpg

555-001.jpg

cccc-001.jpg

b-001.jpg

a-001.jpg

c-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 4690 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.