1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. DENTUR Avrasya'nın yeni nesil gemilerinin yapımına başlandı
DENTUR Avrasya'nın yeni nesil gemilerinin yapımına başlandı

DENTUR Avrasya'nın yeni nesil gemilerinin yapımına başlandı

DENTUR Avrasya, yeni yapılacak yolcu gemileri için kaynak töreni düzenledi. DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, yapımına başlanan yeni gemi ile ilgili “Özel sektör olarak ilk defa böyle bir gemi yapılıyor” dedi.

A+A-

Yaşar ÖZER - VİRA HABER

DENTUR Avrasya, Yeni Nesil Yolcu Gemisi Projesi kapsamında yapılacak 14 gemi için kaynak töreni düzenledi. Yalova’daki Herçelik Tersanesi’nde ilk geminin yapımını başlatan DENTUR Avrasya’nın düzenlediği kaynak töreni öncesinde kurban kesilerek dua edildi. Tören sonrasında, yemek ikramı öncesinde Vira Haber’a konuşan DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, “Özel sektör olarak ilk defa böyle bir gemi yapılıyor” dedi.

Proje birçok açıdan ilk olacak

Projenin havuz testlerinin yurtdışında yapıldığını belirten Morgül, “Üzerinde çok çalışılan bir proje oldu. Bu proje kullanım açısından, teknik anlamda, motor anlamında, yolcuların güvenliği ve engelli yolcular açısından bir ilk olacak” diye konuştu. Morgül, yeni gemilerin aynı zamanda çevre dostu olacağını da belirtti. “İstanbul için bir ihtiyaç olarak düşündüğümüz için bu projeyi yaptık” diyen Morgül, “Özel sektör olarak ilk defa böyle bir gemi yapılıyor. Bunu da DENTUR yapıyor. Onun haricinde benzer gemiler yaptırılmıştı” ifadelerini kullandı.

Törende Matesis Denizcilik tarafından tasarlanan 37 metre ve 350 kişi kapasiteli yeni nesil yolcu gemilerinin ilkinin 8 ay sonra denize indirileceği belirtildi. İlk geminin 2016 yılının Haziran ayına yetiştirilmeye çalışılacağı ifade edilirken diğer gemilerin ise ikişer ay arayla denize indirilmesinin planlandığı ifade edildi. DENTUR, ilk etapta dört yeni nesil yolcu gemisini denize indirecek.

Yeni nesil yolcu gemisi projesi özellikleri

Çevreye Duyarlı (Emisyon oranı düşük, sessiz motor)
Ekonomik (% 54 yakıt tasarrufu)
Hızlı (% 40 zaman tasarrufu)
Yüksek manevra kabiliyetli (azimut pervane sistemi)
Konforlu
İşletme maliyetleri düşük
Güvenli (artırılmış görüş mesafesi)
Engelsiz Taşımacılık (özel tasarım yolcu biniş-iniş platformu)

galeri-015.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 4520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.