1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğuş Holding şirketlerini bir bir satıyor
Doğuş Holding şirketlerini bir bir satıyor

Doğuş Holding şirketlerini bir bir satıyor

Geçtiğimiz aylarda 2 liman işletmesi hisselerinin bir bölümünü satan Doğuş Holdingin, Avrupa'daki bazı turizm işletmelerini de Katar merkezli bir şirkete satmak için görüşmelere başladığı öne sürüldü.

A+A-

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in, Avrupa'daki lüks turizm işletmelerini, Dubai Emiri Muhammed bin Raşid el-Maktum'un şirketi Dubai Holding adlı yatırım firmasına satmak için görüşmelere başladığı iddia edildi.

LÜKS İŞLETMELER İÇİN MASAYA OTURDU

Bloomberg'in haberine göre, satılacak oteller arasında İtalya'daki tarihi Capri Palace ve Aldrovandi Villa Borghese ile İstanbul Grand Hyatt da yer alıyor. Otellerin Dubai'nin emirine ait üç holdingden biri olan Jumeirah Grup tarafından işletileceği de gelen bilgiler arasında. Doğuş Holding, daha önce Dubai merkezli Meraas Holding ile marina işletmeciliği üzerine anlaşma yapmıştı. Konuyla ilgili Doğuş Holding ve Dubai Holding tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İŞLETMELERİNİ DAHA ÖNCE DE SATILMIŞTI

Doğuş Holding'in, Aralık ayında döviz karşılığı 25.2 milyar TL olan borcunun büyük bir bölümü, bankalarca yeniden yapılandırıldı. Yapılandırmanın kurtaramadığı şirket, konaklama sektörüne ciddi yaptırımlarının bazılarını elden çıkarmaya başladı.

Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan'da 10 marinası bulunan D-Marinas'ın yüzde 25 hisssesini mayıs ayında 70 milyon Euro karşılığında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na satan Doğuş Holding, yeme-içme sektöründe aralarında Nusr-Et ve Zuma gibi popüler markaların da bulunduğu restoranların çatı şirketi d.ream şirketinin yüzde 17 hissesini de 200 milyon Euro bedelle satmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 17413 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.