1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. DP World gönüllüleri engelliler için adım attı
DP World gönüllüleri engelliler için adım attı

DP World gönüllüleri engelliler için adım attı

60 DP World gönüllüsü "38. Vodafone İstanbul Maratonu"nda Ortopedik Engelliler için 1,2 milyondan fazla adım attı.

A+A-

“Yol Arkadaşım olur musun?”dpworld-(6).jpg

Bu proje, yürümenin onlar için artık mümkün olmadığı, 9 yaşındaki Kaan gibi onlarca engelliye akülü tekerlekli sandalye yardımı sayesinde hareket özgürlüklerini tekrar kazandırıyor. Normal tekerlekli sandalyeyi tek başlarına kullanamayacak kadar ağır engelli sınıfına dâhil olan yüzlercesinin okula gidebilmeleri, alışverişlerini yapabilmeleri ve belki de dışarıda arkadaşlarıyla tekrar oyun oynayabilmeleri için tek çare: bu akülü sandalyeler. İşte tam da bu nedenle, 60 DP World Gönüllüsü, engellilerin bu sorunlarına dikkat çekmek ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmesine destek olmak için bu yıl bir kez daha “İyilik Peşinde Koş – Yol Arkadaşım Olur Musun?” kampanyası için koştular.

2014 yılından beri iyilik peşinde koşuyoruz

DP World, İstanbul Maratonu’nda tamamen gönüllülerin oluşturduğu sivil bir inisiyatif olan “Adım Adım” çatısı altında TOFD yararına koşmaya 2014 yılında 6 gönüllüsüyle başladı ve bu yıl bu rakam 60’a ulaştı. Şirket CEO’su Kris Adams’ın liderlik ettiği DP World Gönüllüleri, 7.000 kişinin üzerindeki diğer Adım Adım koşucuları ile birlikte 15km yarı-maratonunu tamamlayarak harika bir performans sergilediler.  

dpworld-(4).jpg

15 Temmuz Şehitleri de unutulmadı

DP World Gönüllüleri ayrıca, 15 Temmuz şehitlerinin anısına ithaf edilen bu yılki maratonda, ellerindeki Türk bayrakları ile şehitlerimizi bir kez daha anarak aziz hatıralarına saygı koşusu da yapmış oldular.

Adım Adım oluşumu imkânsızı başarıyor

Adım Adım oluşumu, kurulduğu 2008’den bugüne kadar farklı dernek ve vakıflara 13.000 gönüllü koşucu sayesinde 111.000 bağışçıdan 14,5 milyon lira bağış toplanmasını sağladı. ‘İyilik Peşinde Koş’ kampanyası, eğitimden çevreye, insan haklarından, engellilerin sorunlarına kadar birçok konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine farkındalık yaratmak ve kaynak sağlamak amacıyla, bu dernek ve vakıfları gönüllü koşucularla bir araya getiren bir platform olarak çok zor ve önemli bir işi başarıyor.

dpworld-(3).jpg

DP World Yarımca CEO’su Kris Adams: “38. Vodafone İstanbul Maratonu’nu sabırsızlıkla bekliyordum. Farklı uzmanlıklara sahip her yaştan çalışanlarımızla birlikte, buradaki gibi çok anlamlı konularda farkındalık yaratırken ve kaynak sağlarken aynı zamanda böylesine sağlıklı ve eğlenceli bir etkinlikte yer almamızın hepimiz için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilirlik, yaptığımız işte başarıya ulaşmak için merkezi bir konumda ve bizler çalışanlarımıza yatırım yapmak ve daha güçlü bir toplumun inşasına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu çabalarımızı koordine ederek, sürdürülebilirliğin hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekmeyi umuyoruz. Çünkü birlikte ortaya koyacağımız bu çabalarla, toplumda önemli bir fark yaratabiliriz.” diye konuştu.

dpworld-(5).jpg

DP World Yarımca Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Müdürü Erkan Yıldız: “DP World’de sürdürülebilirliğin, çalıştığımız bölgede elde ettiğimiz kazancın toplum ile paylaşılmasında önemli bir rol üstlendiğini düşünüyoruz ve bu da bize toplumun güçlendirilmesi için hepimizin üzerimize düşen görevleri yapmamız gerektiğini hatırlatıyor.  Biz çalışanlarımızın sürdürülebilirlik çalışmalarına ve gönüllü etkinliklere, yalnızca bir gün için veya sadece İstanbul Maratonu için değil, yıl boyunca katılmaları için onları teşvik ediyoruz. Ayrıca, Türkiye’deki engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak üzere TOFD’ye verdiğimiz destekte olduğu gibi, birlikte daha güçlü bir toplumun inşasına önemli bir katkı sağlamak amacıyla birçok dernek ve kurumla birlikte hareket ediyoruz.” diye konuştu.

dpworld-(1).jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.