1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Dr. Wiswall’a “2015 Uluslararası Denizcilik Ödülü” verildi
Dr. Wiswall’a “2015 Uluslararası Denizcilik Ödülü” verildi

Dr. Wiswall’a “2015 Uluslararası Denizcilik Ödülü” verildi

Deniz Hukukçusu Dr. Frank Wiswall’a yıllar boyu IMO’nun çalışmalarına vermiş olduğu katkılardan dolayı “2015 Uluslararası Denizcilik Ödülü”ne layık görüldü.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, 5 Aralık Pazartesi günü IMO Genel Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde Dr. Frank Wiswall için “Uluslararası deniz hukuku alanında özverili bir liderdir. IMO’nun amaç ve hedeflerine paha biçilemez katkı sağlamıştır.” ifadesini kullandı. Ödül töreni, IMO Konseyi’nin 117. oturumu sonrasında gerçekleştirildi.

IMO Konseyi, Haziran ayında yaptığı toplantıda Dr. Frank Wiswall’a ödül vermeye karar verdi. IMO çalışmalarında Dr. Wiswall’ın kişisel katkısının büyük olduğu, IMO’nun yasal ve diplomatik konferanslarında önemli uluslararası anlaşmalar için roller üstlendiği belirtiliyor.

dr.-frank-wiswall.jpg

Dr. Frank Wiswall kimdir?

Dr. Frank Wiswall, New York’da doğdu ve ABD’nin eyaleti olan Maine’de büyüdü. Colby College’de lisans derecesinde mezun olduktan sonra Cornell Üniversitesi’nde Hukuk alanında ve Clare College'da Felsefe alanında doktora yapmıştır. Ayrıca, Cambridge Üniversitesi'nden de Sanat diploması sahibidir.

1974-79 yılları arasında Hukuk Komitesi Başkan Yardımcılığı, 1980-84 yılları arasında Hukuk Komitesi Başkanlığı ve sonrasında Hukuk Komitesi oturumlarında başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

Uluslararası Deniz Hukuku Enstitüsü’nde “denizcilik hukuki tarihi, denizcilik mevzuatının hazırlanması, deniz güvenliği yasası ve deniz çarpışmalar hukuku vb.” gibi çeşitli konularda dersler vermiştir.

Dr. Frank Wiswall, ayrıca 1986 yılından 2003 yılına kadar Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) misafir profesör olmuştur.

Dr. Frank Wiswall’ın çok sayıda hukuk derneğine üyeliği bulunmakta, hukuk alanında kitapları, makaleleri ve bildirileri vardır.

ViraHaber.com | ÖZEL Haber

Bu haber toplam 32094 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.