1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden PRÜ’ne ziyaret
Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden PRÜ’ne ziyaret

Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden PRÜ’ne ziyaret

Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Dr. Cleopatra Doumbia-Henry ve aynı üniversiteden Dr. Aykut Ölçer Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) ziyaret etti.

A+A-

Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Dr. Cleopatra Doumbia-Henry ve aynı üniversiteden Dr. Aykut Ölçer;  Piri Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsünü ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundular.

Dr. Cleopatra Doumbia-Henry 7 Kasım 2016 Pazartesi günü Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı, kampüs turu yaptı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Kampüs turunda ilk olarak bir derslik ziyaret edildi.  “Göksel Seyir” dersinin yapıldığı sırada sınıfı ziyaret eden konuk Rektör, öğrenci sıralarına oturarak bir süre dersi izledi ve Öğretim Görevlisi Şems Altuğ’a sorular sordu.

dunya-denizcilik-universitesi-pruni-ziyaret-1.jpg

"Kullanılan teknolojiden çok etkilendim"

Yakın zamanda açılışı yapılan Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezi’ne geçen Rektör Doumbia-Henry, sonrasında “Elektronik Seyir” dersinin yapıldığı dersliği ziyaret etti. Burada Öğretim Görevlisi Cem Akyol’dan konu ilgili bilgi aldı. Derslikte her öğrencinin masasında yer alan 3 farklı ekranda gemiye nasıl kumanda ettiklerini, radardan nasıl seyir planlandığını yerinde gözlemledi. 360 derece ilk köprüüstü simülatörünü ziyaretinde de kendisine tanıtım yapıldı.

Konuk Rektör Doumbia-Henry, “Kurulan bu simülatör merkezinden ve kullanılan teknolojiden çok etkilendim. Burada yetişen denizciler, denizcilik camiası için çok büyük kazanç.” diyerek görüşlerini ifade etti.

dunya-denizcilik-universitesi-pruni-ziyaret-2.jpg

"Keşke burada okusaydım"

Daha sonra “Denizde Canlı Kalma Teknikleri” dersinin yapıldığı eğitim havuzuna geçildi. Eğitim havuzunda yapılan uygulamalı STCW eğitim konuları hakkında bilgi aldı. Eğitim havuzunda kullanılan teknolojiden çok etkilendiğini belirten Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Dr. Cleopatra Doumbia-Henry, buradan yetişen zabitlerin, gerçek deniz şartlarında kendilerine daha çok güveneceklerini söyledi.

Eğitim havuzundan sonra PRÜ Kütüphanesini ziyaret eden konuk rektör “Keşke burada okusaydım” diyerek hayranlığını dile getirdi. Ayrıca kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

dr.-cleopatra-doumbia-henry.jpg

"Kız-erkek öğrencilerin bir arada denizcilik eğitimini aldığını görmek mutluluk verici"

Konferans salonunu da ziyaret eden konuk rektör, PRÜ Kariyer Günleri kapsamında yapılan etkinlikte öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Piri Reis Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden konuk rektör; kız-erkek öğrencilerin bir arada denizcilik eğitimini aldıklarını görmenin kendisini daha da mutlu ettiğini dile getirdi.

Sempatik ve cana yakın davranışları ile ziyaret ettiği her birimde öğrenci ve akademisyenlerin büyük beğenisini kazanan Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Dr. Cleopatra Doumbia-Henry’ye Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan tarafından kendisine teşekkür edilerek bir plaket sunuldu.

dr.-aykut-olcer.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4812 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.