1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ege Port, kapılarını okullara açtı
Ege Port, kapılarını okullara açtı

Ege Port, kapılarını okullara açtı

Kuşadası Ege Port Liman İşletmeleri, okullara kapılarını açtı. Bu kapsamda Germencik Murat İrem Delgen Ortaokulu ve Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrenim gören başarılı öğrenciler limanı ziyaret etti.

A+A-

Kuşadası Ege Port Liman İşletmeleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullara kapılarını açıyor. Germencik Murat İrem Delgen Ortaokulu ve Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrenim gören başarılı öğrencilere, liman ve gemi gezisi düzenlendi.  

Ege Ports Limanı'na gelen öğrencilere liman işletmesi ve kruvaziyer gemileri hakkında bilgi verildi. İlk kez yolcu gemisini gezen öğrenciler deneyim kazandı. Öğrenciler gemi hakkında kaptandan bilgi aldı.

  GEMİ HAYATINI YERİNDE ÖĞRENDİLER

  Ege Port Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, liman işletmesi olarak düzenledikleri sosyal projeler kapsamında kendilerine başvuran okulların taleplerini değerlendirdiklerini söyledi. Güngör, “Bu kapsamda öğrencilere limanımıza yanaşan gemileri yakından görme imkanı sunuyoruz. Öğrencileri limanımızda konuk ettik. Başarılı olan öğrencilere liman ve gemi gezisi düzenleyerek limanımıza yanaşan Celestyal Olympia isimli gemiyi gezme olanağı sunduk. Öğrenciler çok mutlu ve mesut bir şekilde gemiden ayrıldılar. Öğrenciler böylelikle geminin, gemi yolculuğunun ve gemideki hayatın ne olduğunu yerinde öğrenmiş oldu” dedi

  "MESLEĞİ SEVMELERİNE YARDIMCI OLUYORUZ"

Öğrencilere eşlik ederek liman işletmesi ve kruvaziyer gemileri hakkında bilgi veren Kılavuz Kaptan Güray Akyüz ise, "Öğrencilere Kuşadası Ege Port Limanı’na yanaşan Celestyal Olympia isimli gemiyi dolaştırdık. Hayatlarında ilk kez gemiye binen öğrenciler gemi hakkında sorular sordular, bizler de meraklarını giderdik. Ayrıca Adviye Ertuğrul Acun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerine teorik olarak görmüş oldukları dersleri uygulamalı olarak gemi üzerinde gösterdik ve anlattık. Çocuklar çok memnun kaldılar. Denizcilik Lisesi öğrencilerinin hem denizi sevmelerini, hem de bu mesleğe devam ederek uzak yol kaptanlığı noktasına kadar erişebilmelerini sağlamak için katkıda bulunmaya çalıştık” diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 10250 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.