1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ekol'den kruvaziyer gemilerine ileri yangın eğitimi
Ekol'den kruvaziyer gemilerine ileri yangın eğitimi

Ekol'den kruvaziyer gemilerine ileri yangın eğitimi

Ekol Denizcilik Eğitim Kursu, Norwegian Cruise Liner (NCL) şirketine ait “Norwegian Jade” personeline 14 Nisan’da Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nun Beykoz’da bulunan Uygulamalı Deniz Eğitim tesislerinde eğitim verdi.

A+A-

Ekol Denizcilik Eğitim Kursu ve Fire Aid Global Maritime Training (FAI) yetkililerinden alınan bilgilere göre, iki kurum arasında yapılan bir protokolle, özellikle İstanbul Limanını ziyaret eden  NCL,RegentOceaniave Costaşirketlerine ait uygulama eğitimlerinin , İstanbul Beykoz’da yapılması konusunda anlaşıldığı ve ilk eğitimin başarıyla icra edildiği öğrenildi.

 İngiliz "Fire Aid International " firmasının "İş Geliştirme Müdürü ve Türkiye temsilcisi "Kapt. Serdar Durat’ın yaptığı açıklamaya göre bu tür uygulama eğitimlerinin hâlihazırda Southampton/İngiltere ve Barcelona/İspanya’daki, benzer uygulama alanlarında yapıldığını, amaçlarının Türkiye’de de bu eğitimlerin verilmesini sağlamak olduğunu belirtmiştir. FAI Dünya çapında her tip büyük gemi ve süper yatlarda seyir halinde de eğitimler vermektedir ve MCA UK akreditasyon onayına sahiptir.STCW 2010 Manila değişikliklerine uygun şekilde, gemide icra edilemeyen temel STCW eğitimlerinin, özellikle temel ve ileri yangın eğitimlerinin, karadaki tesislerde yapılmasının gerekliliğini belirten Kapt. Durat, Ekol Denizciliğin Selviburnu /Beykoz tesislerinin her türlü uygulama eğitimi için uygun olduğunu ve eğitimlerin çeşit ve âdetinin artarak devam edeceklerini umduğunu söyledi.

Akademi Denizcilik Gn.Md.Yrd. Kapt Hakan Güngör de yaptığı açıklamada, yapılan eğitim protokolü gereğince bir İngiliz eğitim kurumu ile çalışmanın, karşılıklı olarak eğitime katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin de denizcilik eğitimi açısından dünya standartlarına ulaştığının bir kanıtı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştir. İcra edilen ilk eğitimin son derece yeterli ve başarılı olduğunu, İngiliz ve Türk eğitmenlerin tam bir uyum içerisinde tatminkâr bir eğitime imza atmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti. Kapt.Güngör  ayrıca yabancı ülkelere verilen eğitimlerin, başka ülke ve eğitim kurumlarıyla da  gelişerek devam edeceğini söylemiştir.

Ortak olarak yapılan açıklama da ise kısa ve orta vadede FAI ve Ekol Denizcilik arasında JointVenture bazında proje ortaklığı kurulması  kapsamında öncelikle Türkiye'de İstanbul dışında da bir Yangın Eğitim Merkezi kurmak ve liman ziyareti yapan yabancı yolcu gemilerinin zabitan ve mürettebatına temel ve ileri yangın eğitimlerini vermek , bilahare Karadeniz ve Akdeniz sahildarı civar ülkelerde benzer yatırımlar yaparak müşterek eğitimler vermek üzere gerekli planlama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade etti.

Yapılan ilk eğitim,FAI’den eğitimci Mr.Chris ROWLEY ve Ekol Denizcilik eğitmenleri tarafında, 30 gemi zabit ve tayfasına verilmiştir.  Gemi emniyet zabitinin de katıldığı eğitimin gemiler için en büyük tehlike olan yangının fiili olarak görülmesi ve müdahale edilmesi uygulamasına çok büyük katkı sağladığı belirtilmiştir.

adsiz-006.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 9196 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.