1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Engelleri kanoyla aştılar
Engelleri kanoyla aştılar

Engelleri kanoyla aştılar

Özel çocuklar 'Engelsiz Deniz Kanosu' projesiyle denizle buluşuyor.

A+A-

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler ‘Engelsiz Deniz Kanosu' projesi ile pozitif enerji topladı.

Foça Kaymakamlığı, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Belediyesi ile Foça Windsurf ve Yelken Kulübü ortaklığıyla, 21-28 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşen 'Engelsiz Deniz Kanosu' projesi kapsamında, Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ne devam eden öğrencilere, kano eğitimi verildi. İngiliz Burnu Mevkii'ndeki Foça Windsurf ve Yelken Kulübü'nde dün (çarşamba) yapılan sertifika törenine CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mürsel Varan, öğrenciler ve öğretmenleri, Foça Windsurf ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı-Yeni Bağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan Safran ve belediye amirleri katıldı.

2015 yaz sezonunda ilki yapılan ‘Engelsiz Deniz Kanosu' projesini, bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiklerini belirten Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mürsel Varan, "Çocuklarımız, geçen yıl olduğu gibi, hem kanoyu hem de denizi çok sevdi ve öğretmenleriyle birlikte kaliteli zaman geçirdi. Deniz kanosu ile ilgilenmeleri çocuklarımıza pozitif enerji verdi ve onları çok mutlu etti" dedi. Engelsiz Deniz Kanosu projesinin özel eğitimli gençlere faydalar sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Başarılı bir proje oldu. Özel eğitimli gençlerimiz, bir hafta süresince deniz kanosu yaptı. Onların mutluluğu için tasarlanan her türlü aktiviteye destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Proje kapsamında, 6 gün süresince toplam 25 saatlik, kano eğitimi ve etkinlikleri gerçekleştirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.