1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Engellilere dalış eğitimi
Engellilere dalış eğitimi

Engellilere dalış eğitimi

Saros Körfezi'nde dalgıç eğitmenlerine zihinsel ve fiziksel engellilerin de denize dalış yapabilmeleri için kurs verildi.

A+A-

Saros Körfezi'nde dalgıç eğitmenlerine zihinsel ve fiziksel engellilerin de denize dalış yapabilmeleri için kurs verildi.

Türkiye Su Sporları Federasyonu (TSSF) 3 yıldız eğitmeni ve balık adam Savaş Yapman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada zihinsel ve fiziksel engellilerinde denize dalış yapabilmeleri için kurulan, İnternational Association For Handıcapped Divers'ın, (İAHD) Türkiye Temsilciliği'ni aldığını söyledi. İAHD Türkiye Temsilciliği Merkezi'ni Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Erikli sahilinde açtıklarını ifade eden Yapman, ilk dalgıç eğitimini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu eğitimin İAHD direktörü Helge Pabst tarafından Türkiye'nin değişik illerinden gelen 14 dalgıç eğitmeni ile bazı engelli vatandaşlara verildiğini anlatan Yapman, şöyle devam etti:

"Kurs sonunda başarılı olan dalgıç eğitmenlerine başarı belgeleri verildi. Arkadaşlarımız Türkiye'nin engelli dalış eğitimcisi olacaklar. Şu an 1. etap kursunda teorik ve uygulamalı eğitim aldılar. Türkiye'de ilk defa engelli dalış eğitmenliği diye bir faaliyet başlayacak. Türkiye'de engelli vatandaşlarımızda dalgıç eğitmenleri eşliğinde denizin derinliklerini keşfedecekler."

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, engelliler için Erikli Sahili'nde plaj düzenlemesi yapacaklarını ve onlara Su Sporları Merkezi'ni tahsis edeceklerini ifade etti. Kurs direktörü Helge Pabst da bu eğitimi vermekten onur duyduğunu belirterek kursa katılan engellilere teşekkür etti. Kursiyer Şebnem Savazlar ise engelliler için eğitim aldıklarını ve bundan sonra onlardın topluma kazandırılması için dalış ve yüzmeyle ilgili aktivitelerine önem vereceklerini kaydetti. Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fikret Akan da engelliler olarak bu spordan faydalanacak olmalarından sevinç duyduklarını ve bundan sonra deniz altını doya doya seyredeceklerini kaydetti. Görme engelli Ramazan Oğuz da denize dalabileceğini, suyun basıncını hissetmeyi ve su altında bitkilere, canlılara dokunmanın kendisini mutlu edeceğini söyledi.

Kursta, engellilerin dalgıç olarak nasıl hazırlanacakları ve deniz içinde yapılacak hareketler konusunda geniş bilgiler verildi.

A.A

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.