1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Ereğli’de tersaneler kredi alamıyor
Ereğli’de tersaneler kredi alamıyor

Ereğli’de tersaneler kredi alamıyor

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan, bölgedeki tersanelerin finans sıkıntısı olduğunu, Kredi Garanti Fonunun 60-70 milyon dolarlık kefalet destekleri bulunduğunu ancak girişimlerin sonuçsuz kaldığını açıkladı

A+A-

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında ilçedeki 4 tersane sahibiyle bir araya gelinerek tersanelerin durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında ilçedeki 4 tersane sahibiyle bir araya gelinerek tersanelerin durumuna ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Yalçın, Ereğli heyetinin Ankara ziyaretinde yaptığı konuşmada, tersanecilerin toplantıda, kefalet desteklerine başvuruda bulunduğunu ancak gerekli desteğin çıkmadığını belirttiklerini söyledi ve "Zonguldak Valimiz başkanlığında Ereğli Liman Başkanının da yer aldığı toplantıya Ereğli'deki tersaneciler ile bir araya gelindi. Tersanecilerin temel sıkıntısı iş bulamamak değil, onlar zaten işlerini buluyor, onların finansman sıkıntısı var. Bu şekilde dile getirdiler. Bunun ile ilgili Kredi Garanti Fonunun 60-70 milyon dolarlık kefalet destekleri var, girişimde de bulunmuşlar. Yalnız bu kefalet desteklerinde 60-70 milyon var ama talepte bulununca bütçe yok" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4604 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.