1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Fenerbahçe'nin yelkendeki gururu
Fenerbahçe'nin yelkendeki gururu

Fenerbahçe'nin yelkendeki gururu

Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Fenerbahçeli yelkenci Çağla Dönertaş, sarı-lacivertli kulüpte sevinç yaratırken, başarılı bir sezon geçiren sporcudan beklentiler oldukça büyük.

A+A-

Avustralya'nın Perth şehrindeki ISAF 2011 Dünya Yelken Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular arasında bulunan Dönertaş'ın, olimpiyat kotasını elde etmesi sarı-lacivertli kulüpte sevinçle karşılandı.

Çin'in başkenti Pekin'de 2008'de yapılan olimpiyatlara atletizm, boks, yüzme, yelken ve masa tenisi branşlarında gönderdiği sporcularla büyük bir gurur yaşayan sarı-lacivertli kulübe, 2012 Londra Olimpiyatları için ilk sevinci Çağla Dönertaş yaşattı.

Avustralya'da çıkardığı başarılı yarışların ardından olimpiyat kotasını alan Çağla, oldukça başarılı geçirdiği sezonun ardından olimpiyata katılma hakkını elde etti.

Fenerbahçe Kulübü Yelken Şubesi Kaptanı Yılmaz Yamaç, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Çağla'nın çok çalışkan bir sporcu olduğunu ve hedeflediği noktaya adım adım ilerlediğini ifade etti.

Çağla'nın, sarı-lacivertli kulübün altyapısında yetişen bir sporcu olduğunu kaydeden Yamaç, ''Çağla, kulübünü, antrenörlerini, arkadaşlarını çok seven, çalışkan bir kızımız. Kendisine (Uluslararası arenada Türkiye'ye bir kupa getir) dedim. (Bunun için gayret göstereceğim) dedi. Gayretinin ilk meyvesini olimpiyat kotası elde ederek aldı. Şimdi olimpiyatlarda madalya için mücadele edecek. Çok çalıştı, işine asıldı, odaklandı ve bu noktalara geldi'' diye konuştu.

Çağla'ya olimpiyatlar öncesinde de büyük destek vereceklerini kaydeden Yamaç, ''İnşallah madalya hedefine ulaşır. Fenerbahçe Kulübü Yelken Şubesi olarak Çağla'yı gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında arzu ettiği başarılara ulaşabilmesi için destekleyeceğiz. Türkiye'yi çok iyi temsil edeceğine inanıyoruz'' dedi.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na Ertuğrul İçingir'i gönderdiklerini hatırlatan Yılmaz Yamaç, başarılı sporcuları Ali Can Kaynar'dan da olimpiyat kotası almasını beklediklerini bildirdi.

-''Azmimizi, hırsımızı ikiye katladık''-

Yılmaz Yamaç, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde çalışma azmi ve hırslarını adeta ikiye katladıklarını belirtti.

Yaşananlardan üzüntü duyduklarını ancak bunun çalışmalarını hiçbir zaman etkilemediğini kaydeden Yamaç, yönetim kurulunun daha önce olduğu gibi kendilerine büyük bir destek verdiğini ifade etti.

Yönetim kurulunun kendileriyle yaptığı toplantıda, çalışmalarınıza aynı şekilde devam edin şeklinde mesaj verdiğini hatırlatan Yamaç, şunları kaydetti:

''Sıkıntılı günler çalışma azmimizi ve hırsımızı ikiye katladı. Hem biz hem sporcularımız daha çok çalışıyoruz. Kulübümüz desteğini sürdürüyor. İstikbalimize çok iyi bakıyoruz. Katiyen küçülme gibi bir durum yaşamadık. Özellikle başkanımız Aziz Yıldırım, yelken şubemize büyük destek veren bir başkanımızdı. O destek devam ediyor. Rakiplerimiz (Fenerbahçe dağılıyor, sporcularını alalım) diye laflar çıkardılar. Bu tamamen yanlış. Hala herkes bize gelmek istiyor. Kontenjanlarımız dolu. İsteyen gelir isteyen gider. Ama şimdiye kadar giden olmadı.''

Yamaç, bu süreçte sadece ferdi yarışmak için kendilerinden müsaade isteyen Çağla Kubat ile yollarını ayırdıklarını ifade etti.

-Yunan sporcularla kürsüde bayrak mücadelesi yapmıştı-

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yelkende Türkiye'yi laser radial sınıfta temsil edecek Çağla Dönertaş, Eylül ayında İzmit'te Balkan şampiyonu olduğu yarışların ardından düzenlenen madalya töreninde, Yunan sporcularla kürsüde bayrak mücadelesi yapmıştı.

Laser radial sınıfında Çağla birinci olurken, Yunan sporcular 2.'lik ve 3.'lük elde ettiler. Yunan sporcular Maria Vlachou ve Anna Agrafioti, kürsüde ellerinde tuttukları ülke bayraklarını, Türk Bayrağı'nın önüne geçirince, Çağla da ani bir hareketle Türk Bayrağı'nı Yunanistan Bayrağı'nın önüne geçirmişti.

Yılmaz Yamaç, Çağla'nın isteğiyle Yunan sporculardan Maria Vlachou'yu İstanbul'a davet ettiklerini, sporcularının Fenerbahçe Konukevi'nde misafir ettikleri Yunan sporcuyla bir hafta süreyle birlikte antrenman yaptığını bildirdi.

A.A.

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.