1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Fincantieri, Viking Jüpiter” teslim etti
Fincantieri, Viking Jüpiter” teslim etti

Fincantieri, Viking Jüpiter” teslim etti

İtalyan tersanesi  Fincantieri Viking Cruise için inşa ettiği 223 metre uzunluğundaki Viking Jüpiter adlı kruvaziyer gemisini teslim etti. Fincantieri’nin Ancona tesisi tarafından inşa edilen kruvaziyer gemisi  930 yolcu kapasitesine sahip.  

A+A-

Fincantieri'nin Viking Cruise için inşa ettiği altıncı kruvaziyer gemisi “Viking Jüpiter” teslim etti.

Gemi, Londra merkezli SMC Design'ın iç tasarım ekibi ve “Viking Jüpiter” in İskandinavya ilhamının modern bir tasarımını veren, Los Angeles merkezli Rottet Studios deniz mimarları ve mühendisleri tarafından tasarlandı.

Viking ünitelerinin tümü en son navigasyon düzenlemelerine uygun olarak inşa ve “Limana güvenli dönüş” de dahil olmak üzere en modern güvenlik sistemleriyle donatılmıştır. Ayrıca, yüksek verimli motorlar, hidro-dinamikler ve egzoz kirliliğini en aza indiren ve en katı çevresel düzenlemeleri karşılayan maksimum yakıt verimliliği ve ekipmanı için optimize edilmiş gövde özelliğine sahip.

Fincantieri, Viking ile ortaklığına 2012 yılında başladı. Bugün ilk önce iki gemi siparişiyle başlayan işbirliği toplam 16 gemiye ulaştı. Bu, tek bir gemi sahibi için bir tersane tarafından inşa edilen en büyük sayıda gemi olan tüm zamanların rekoru olarak kabul ediliyor.

Serinin ilki “Viking Star” Marghera'daki tersanede inşa edildi ve 2015 yılında teslim edildi. Diğer Aynı serinin diğer gemileri “Viking Denizi”, “Viking Gökyüzü”, “Viking Güneş” ve “Viking Orion” 2016, 2017 ve 2018 yıllarında teslim edilmişti. Yapılan anlaşma gereği diğer 10 kruvaziyer gemisi önümüzdeki yıllarda Viking Cruise’a teslim edilecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.