1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu
Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu

Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu

Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınav ile tamamlandı.

A+A-

21.12.2004 gün ve 25677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Gemi ve Deniz Araçlarının İnşa, Tadilat, Bakım, Onarım ve Söküm İşlerinde Gazdan Arındırma Yönetmeliği” çerçevesinde 05 Temmuz 2010 tarihinde başlayan, Gazdan Arındırma Uzmanlığı Kursu 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınav ile tamamlandı.

 

Kursta bir konuşma yapan Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş; Gazdan arındırmada 1. planda önemli olan işin ruhuna sahip olmak gerektiğini, ilerde olumsuz bir şey olduğu zaman bu konuda vicdan azabı çekeceklerini söyledi.

 

Bu nedenle işlerini düzgün yapmalarını,  iş tecrübeleri arttıkça kendilerine olan güvenlerinin de artacağını ifade etti. İşe başlamadan emniyet tedbirlerini almalarını, hayatlarının önemli olduğunu ve çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Gaz ölçümlerini çok dikkatli almalarını ve özellikle tankerlerde bunun çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konularda bilgi sahibi olmalarını ve ayrıca, buharı, kimya konularını bir mühendis olarak iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Daha sonra Aytaş kursiyerlere bir istekleri olup olmadığını sordu. Kursiyerler kendisine yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettikten sonra bu kursları düzenlediğinden dolayı teşekkür ederek bu kursun çok verimli geçtiğini bildirdiler.

 

Kursa sektörden 8, Müsteşarlıktan 6 kişi olmak üzere  14 kişi katılmıştır. Sertifika almaya hak kazananlar  Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü WEB sayfasında yayımlanacak.

 

 Virahaber

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.