1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze’ye bir gemi de ABD’den
Gazze’ye bir gemi de ABD’den

Gazze’ye bir gemi de ABD’den

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı delme girişimlerine yeni bir halka da ABD’den ekleniyor. Geminin ismi ise ABD Başkanı Barack Obama’nın kitabından: The Audacity of Hope.

A+A-

“UStoGaza” (ABD’den Gazze’ye) adıyla örgütlenen Amerikalılar, Eylül ya da Ekim ayında yola çıkacak olan gemi için internetten bağış toplamaya başladı. Aralarında Mavi Marmara saldırısından sağ kurtulan isimlerin de bulunduğu eylemciler, Gazze’ye gidecek geminin ismini ise ABD Başkanı Barack Obama’nın kitabından almış: The Audacity of Hope (Umudun Cesareti). İnternet sitesinde yayınladıklar bildiride, dünyanın her köşesinden ablukayı delme girişimleri yapıldığına dikkat çeken ve kendilerinin de üzerlerine düşeni yapmak istediklerini vurgulayan ABD’li eylemciler, bunun için en az 370 bin dolara ihtiyaçları olduğunu duyuruyor. Bu paranın, 40-60 kişilik bir tekne alımı ve diğer masraflar için yeteceği belirtiliyor. İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ABD dış politikasının eleştirildiği bildiride ayrıca şu ifadelere yer veriliyor: “Gazze’ye Özgürlük Gemisi’ndeki katliamın ardından İsrail hükümeti, bazı mallara serbestlik sağlayarak Gazze’ye ablukanın kaldırıldığı yalanını dünyaya yaymaya çalışıyor. Halbuki Gazze hala kuşatma
altında ve hayati inşaat malzemeleri yine yasak.”

Grammy kazanmıştı
Barack Obama, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için Hillary Clinton’la yarışırken “The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream” (Umudun Cesareti: Amerikan Rüyasını Geri Getirmek Üzerine Düşünceler) adlı kitabıyla “kasete okunmuş kitap” kategorisinde bir numara olarak Grammy ödülü kazanmıştı.

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.