1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Gemi inşaat sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesinde tam yol
Gemi inşaat sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesinde tam yol

Gemi inşaat sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesinde tam yol

Henüz 3. yılında, denizcilik sektöründe 220’den fazla kişiye ulaşan İTÜ-GİMDER mentörlük projesi sayesinde, gemi inşaatı mühendisliği öğrencilerinin kariyerlerine, profesyonellerin yardımı ile daha erken ve daha bilinçli yön verme imkanı buluyor.

A+A-

2014 yılında kurulan ve İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunları ile İTÜ Makine Fakültesi Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü mezunlarını bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen İTÜ-GİMDER®, bu sene de mentörlük projesi ile öğrencilerin sektörle daha erken buluşarak kariyerlerine bilinçli bir şekilde yön vermelerine yardımcı oluyor.

Bugüne kadar 140’tan fazla öğrenci ve 80’den fazla denizcilik profesyonelinin tanışmasına öncülük eden İTÜ-GİMDER, mezunlarla öğrenciler arasında bir köprü görevi görerek, sektördeki paylaşım kültürünün de arttırılmasını hedefliyor. Bu sayede öğrenciler çalışma hayatına atıldıklarında kendilerinden beklenecek yeterlilikleri irdelerken, mentörler de ileriki yıllarda beraber çalışacakları genç meslektaş adaylarını seçerek, farklı bakış açılarını gözden geçirme fırsatını yakalıyor.

Proje sayesinde daha gerçekçi hedefler belirleyen öğrenciler, mezun olduktan sonraki yıllarda kendilerinden genç arkadaşlarına önderlik ederek bayrak yarışını devam ettiriyorlar. 

Projenin koordinatörlüğü üstlenen Ensar Emin Kaymaz, hem mentörlerin hem de öğrencilerin katılımının her sene katlanarak arttığını ifade ederken, İTÜ-GİMDER’in, yeni katılımcıları, bu seneki çalışmada daha fazla rol almaya ve paylaşmaya davet ettiğini belirtiyor.

Mentörlük projesi ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız… 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.