1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. Gemi inşaatı öğrencileri Tuzla’da buluşuyor
Gemi inşaatı öğrencileri Tuzla’da buluşuyor

Gemi inşaatı öğrencileri Tuzla’da buluşuyor

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 43. dönemden itibaren gelenek haline getirdiği Öğrenci Çalıştayı’nın bu sene 4.sünü düzenliyor.

A+A-

Gemi Mühendisliği Haftası kapsamında GMO Öğrenci Komisyonu tarafından organize edilecek olan çalıştayda 80 Gemi Mühendisliği bölümü öğrencisi bir araya gelerek sektörün geleceğine ışık tutacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin katılacağı çalıştay 5-6 Aralık tarihlerinde Tuzla Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde  gerçekleştirilecek.

Araştırma konuları arasında "Yeşil Gemi" dikkat çekti

12’şer kişiden oluşan atölyelerde öğrenciler araştırma konuları üzerinde bilgi birikimlerini ve çalışmalarını paylaşacak, konular üzerine alınan kararlar öğrenci çalıştayı sonuç bildirisinde toplanarak ilgili kamu ve sektörel kurumlarla paylaşılacak.  Düzenlendiği günden bu yana 200’den fazla öğrenciyi bir araya getiren çalıştayın bu sene ki konuları ise Örgütlenme, Yeşil Gemi, Türk Gemi İnşa Sanayisi, Çalışma Sahaları, Eğitim ve Deniz Yapıları olarak belirlendi.

Çalıştay sırasında konusunda uzman kişilerle öğrenciler biraraya gelecek

Çalıştayda atölye çalışmalarının yanı sıra  konusunda uzman panelistler tarafından verilecek olan seminerlerin programı da belli oldu. Panel programı kapsamında, Türk Loydu’nda Kıdemli Araştırma ve Kural Geliştirme Mühendisi Aslı Yaldız Öztekin “Uluslararası Regulasyonlar ve Uygulamaları”; Türk Loydu’nda Plan Onay Mühendisi Berna Korkmaz “Kompozit Gemiler ve Ülkemizdeki Durumu”; NÖMAYG A.O.’da Proje Müdürü Özcan Başkazancı “Çalışma Sahaları”; Hidroteknik Uçak Metal Enjeksiyon Sanayi A.Ş.’de Teknik Müdür Serhan Gökçay “Fakülte-Sektör İlişkisi ve Geliştirilmesi”, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan “Deniz Yapıları” konusunda değerli deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak ve öğrencilerin sorularını yanıtlayacaklar.

GMO Yönetim Kurulu ve Öğrenci Komisyonu, sektörün ve mesleğin sorunlarına çözüm getireceği inancıyla tüm sektör bileşenlerini  5-6 Aralıktaki Öğrenci Çalıştayı’na davet ediyor

4.-gmo-ogrenci-calistayi---afis.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.