1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gemide milyonlarca Libya dinarı bulundu
Gemide milyonlarca Libya dinarı bulundu

Gemide milyonlarca Libya dinarı bulundu

İngiltere'nin doğusundaki Harwich kenti kıyısında el konan bir gemide yaklaşık 163 milyon dolar tutarında Libya Dinarı bulundu.

A+A-

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Libya'nın başkenti Trablus'tan dönen gemiye bu sabah el konduğunu söyledi.

Geminin daha önce Trablus Limanı'na demirlemeye çalıştığı ancak kaptanın bunda başarılı olamadığı belirtiliyor. İngiliz karasularına dönüşü sonrası Harwich Limanı'na götürülen gemiden indirilen konteynırlar, İngiltere'nin sınır güvenliğinden sorumlu biriminde inceleniyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı sözcüsü, konteynırların güvenli bir bölgeye götürüldüklerini, el konan para için de durumun aynı olduğunu açıkladı. Gemide bulunan paranın nereden geldiği ise bu aşamada bilinmiyor.

BM Libya'ya yaptırım uyguluyor
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya'da Muammer Kaddafi yönetmine yaptırımlar getiren karar tasarısını oybirliğiyle onaylamıştı.

Karar kapsamında Libya rejimine silah ambargosu konmuş; Muammer Kaddafi, akrabaları ve rejimin önemli mensuplarının mal varlıkları dondurulmuş, bu kişilere karşı uluslararası seyahat yasağı getirilmişti. İngiltere de bu karara paralel olarak, Libya banknotlarının lisanssız şekilde ihracını yasaklamıştı.

BBC Türkçe

 

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.