1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. GEMİSANDER’i ziyaret etti
GEMİSANDER’i ziyaret etti

GEMİSANDER’i ziyaret etti

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve beraberindeki heyet Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerine ziyarette bulundu.

A+A-

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve beraberindeki heyet Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerine ziyarette bulundu. Foça ve Aliağa bölgesinde bulunan liman ve sanayi kuruluşlarını ziyaretinin ardından gümrük muhafazaya ait sürat botu ile Aliağa liman başkanlığına gelen Altunyaldız’ı Aliağa kaymakam vekili Foça kaymakamı Kamil Köten, Gemisander başkanı Adem şimşek ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gümrükler Gen. Müd. Umman Hamidoğulları, İzmir Güm. Muhafaza Baş Müdürü Nazım Bütün, Aliağa Gümrük Müdürü Cüneyt Çakaloğlu’ndan oluşan heyet gemi geri dönüşüm sanayicileri derneğine ziyarette bulundu.

Dernek binası toplantı salonunda Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız başkanlığındaki heyete Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker tarafında gemisöküm bölgesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında slayt sunum destekli brifing verildi.
Brifingin ardından Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız gemi söküm bölgesinde yıllara göre olan kapasite artışının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Altunyaldız, Gemi sökümde Kapasite artışında bürokratik engelleri ortadan kaldırarak sektörün ilerlemesinde, önünün açılmasında yardımcı olan İzmir gümrük muhafaza başmüdürlüğü ve Aliağa Gümrük müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
Altunyaldız, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha çözüm odaklı, ekonomiye daha fazla değer katan bir anlayışımızla hizmet erbabının ihtiyacını yerinde ve zamanında cevap veren, sonuca odaklı bir anlayış ile sorun sahibini çözümün ortağı kabul eden bir anlayış ile çalışmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Dünyada bulunan diğer gemi söküm bölgelerinden Türkiye’nin daha rekabetçi olabilmesi için kamu ve özel sektör işbirliği ile etkin verimli çalışmaya, birim başına katma değeri arttırmaya ve birim başına maliyeti düşürmeye eminim ki ihtiyaç var. Gümrük Müsteşarlığı olarak söz konusu tesislerin dünyada çok daha rekabetçi ve tam kapasite ile çalışmasına destek olmak için elimizden gelen her türlü gayreti ve hizmeti ortaya koyacağız. Faaliyetlerinizin ülke ekonomimizin gelişimine yönelik çabalarınız için teşekkür ediyorum. Sektörün önünün açılması bürokratik engellerin kaldırılması yönünde gümrük müsteşarlığı olarak üzerimize düşen ne varsa hizmete hazırız. Bunu İzmir’de bugün gerçekleştirdiğimiz çalışma ile de gösterdik.. Yirmi dört saat esası ile hizmet veriyoruz. Günün her saatinde ne zaman bize ihtiyaç duyulduğunda hizmeti vermeye hazırız. Bizim girişimcilere karşı hizmet anlayışımız budur. Birlikte çalışma anlayışını son noktasına kadar kullanmanızı diliyorum. İşbirliğimiz çerçevesinde kamu ve özel sektör çalışmaları ile çok daha büyük katma değer yaratacağımıza inancım büyüktür.”dedi

Toplantının ardından Gemi geri dönüşüm sanayicileri derneği yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ ziyaretlerinin anısına eski mekanik pusula, ve gemi feneri hediye etti. Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve beraberindekilerin ziyareti gemi söküm bölgesi alan incelemesinin ardından sona erdi.

Gemi geri dönüşüm sanayicileri derneği yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek, yıllara göre kapasite artışının çevreye olan yatırımların bir meyvesi olduğunu belirtirken gemi sökümün kapasite artışlarının en büyük payının ise gümrük müdürlüğünün bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasında gösterdiği anlayış ve ortak çalışma prensipleri olduğunu söyledi.

Şimşek, “Türkiye’nin gemi söküm sektöründe dünyada örnek olan çevre yatırımlarından sonra devlet desteği alan Hindistan, Çin gibi rakipleri ile mücadele edebilmesi için devlet bürokrasisine boğulmadan hızlı ve zamana karşı bir yarış yapmamız gerekiyor. Dolaylı olarak 8500 kişilik bir istihdama yer veren sektörün önünün açılmasında gümrük müsteşarlığımızın çok büyük katkılarını gördük. Bu anlayışın diğer devlet kurumlarına da örnek olmasını dilediğimiz Gümrük müsteşarımız Ziya Altunyaldız’a sektörümüzün gelişmesinde zamana karşı yarışta geri kalmamamız için yaptıkları çalışmalar ile bürokratik engelleri kaldırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bürokrasiden arındırılmış ve önü açılmış bir gemi geri dönüşüm sektörü dünya ile rekabet edebilecek güce ve kapasiteye ulaşacaktır. “dedi.

Aliagaekspres

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.