1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Girne Üniversitesi’nin TÜBİTAK Projesi hız kesmeden devam ediyor
Girne Üniversitesi’nin TÜBİTAK Projesi hız kesmeden devam ediyor

Girne Üniversitesi’nin TÜBİTAK Projesi hız kesmeden devam ediyor

Girne Üniversitesi’nin Araştırma Gemisi R/V TEAL JR ile TÜBİTAK projesi kapsamında KKTC kıyıları tarıyor.

A+A-

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun başkanlığında Girne Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen ve ilk aşaması geçtiğimiz aylarda tamamlanan TÜBİTAK 114Y139 (1001) Kod No’lu ‘İnsan Kaynaklı ve Doğal Değişimlerin Kilikya Baseni (KKTC - TC Arası) Deniz Ekosistemi Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi’ projesi kapsamında, Girne Üniversitesi’ne ait KKTC’nin kayıtlı tek bilimsel deniz araştırma teknesi R/V Teal Jr ile araştırmalara devam ediliyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Tübitak Projesinin amacının, bölgenin hidrodinamik yapısının anlaşılması ve daha önceki bulgular ile birlikte yorumlanması, biyokimyasal ve ekosistem dinamiklerinin fiziksel yapı ile olan etkileşimlerinin belirlenmesi, atmosfer-deniz-kara etkileşimlerinin ekosistem yapısına katkılarının incelenmesi, insan kaynaklı ve doğal değişkenliklerin ekosistem yapısına göreceli etkilerinin belirlenmesi, kıyı bölgelerinin biyolojik çeşitliliğinin ve biyotop yapılarının saptanması, kıyı ve açık sularda “iyi çevresel durum” hedeflerine yönelik “referans şartların” belirlenmesi, pelajik balık biyo çeşitliliği ve biyo kütlesinin mevcut durumunun saptanması olduğu bilgisi verildi. Projenin mevsimsel olarak düzenlenen İlkbahar deniz çalışmaları 4 - 5 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirileceği de açıklamada yer aldı.

Proje kapmasında çalışmaların katılmak isteyen tüm araştırmacılar açık olduğunun belirtildiği açıklamada katılmak için üniversiteye başvurunun yeterli olduğu bilgisi aktarıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.